Sumak og chili er det som sammen med grillet paprika gir et løft til denne sandwichen med grillet eller stekt makrell. Hva du fyller den med ellers, er opp til deg. Vi har noen forslag.
Dagens rett
Foto: (Godfisk.no)
I dag tar du middagen i klypa
Denne tyrkiske klassikeren har selvsagt krydder som løfter den gode makrellsmaken.
Aase E. Jacobsen
03 Juni 2024 - 23:00
Balik ekmek - Fiskesandwich med makrell
Fremgangsmåte
- Fyr opp grillen eller stekeovnen. Grill/stek den røde paprikaen til de blir myke.
- Husk å snu dem så ofte at de ikke blir brent.
- Avhengig av varmen tar dette noe sånt som 10 minutter.
- Bland krydderet og krydre makrellfileten med blandingen av sumak/sitronskall, chiliflak, salt og pepper.
- Ha noen dråper olivenolje over begge sider av fileten før steking, og grill/stek fisken 2-3 minutter på begge sider.
- Stek først med skinnsiden ned.
- Del bagetten i to, men la gjerne toppen og bunnen være lukket.
- Varm gjerne brødet litt på grillen/ i ovnen før du legger på grillet paprika, makrell, litt sitronsaft, noen salatblader og skiver av tomat og rødløk.
- Avslutt det hele med en liten dæsj majones før du klemmer bagetten eller brødskivene litt sammen slik at innholdet holdes på plass.
Tips: Man kan også bruke syltet makrell I denne retten! Varm opp klassisk agurksalat lake. Ha i makrellen og la den trekke I 2-3 minutt. Server.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå