Dato og tid: Mandag 14. oktober 2013, kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Plah Bar & Restaurant, Hegdehaugsveien 22, 0167 Oslo
OBS: Kun 40 plasser.
Avbestillingsfrist: 06.10.13 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
Fantastisk rieslingaften
Ingenting er bedre enn når man får en perfekt kombinasjon mellom mat og vin, og nå er det duket for en enestående kulinarisk opplevelse.
Noen av verdens aller beste hvitviner lages i Tyskland, og det er rieslingdruen som er den store stjernen.
Det lages alt fra de tørreste varianter til herlige edelsøte viner, og det er få viner som passer så godt til det asiatiske kjøkken som nettopp tysk riesling.
Her får selv oppleve hvordan 11 av Tysklands aller beste tørre, halvtørre og søte rieslinger, passer perfekt til en utsøkt femretters meny ved landets kanskje fremste asiatiske restaurant, Plah.
Her kan du bestille gavekort for kurs
Riesling-stjerne
Vi får besøk av en av Tysklands mest berømte vinmakere, Markus Molitor, denne kvelden.
Han lærer deg tysk vin å kjenne i det vi ser på områdets historie, hvordan jordsmonnet har en innvirkning på de enkelte vinene, de forskjellige uttrykkene rieslinger har og hvordan vinene lages i dag.
Gjennom åtte generasjoner har familien Molitor perfeksjonert sin vinmaking i Mosel-dalen.
I de stupbratte vinmarkene høstes riesling-druene nemmsomt for hånd, før de blir til enestående viner som klart viser jordsmonnests innvirkning på vinene med sin struktur, smaksrikdom, friskhet og eleganse.
Foredraget holdes på engelsk.
Riesling til utsøkt meny
Det er en av Norges aller beste kokker, Terje Ommundsen, som har spesialkomponert kveldens lekre meny.
Ommundsen har gjennom en årrekke hatt en glødende interesse for Thailands smakfulle mattradisjoner. I 2004 realiserte han interessen og åpnet topprestauranten Plah, hvor de som de første i Skandinavia kombinerte de autentiske thaismakene med norske råvarer og moderne teknikker.
Denne konstante innovasjonen og fokus på kvalitet har sikret Ommundsen og Plah et renommé som en av Oslos mest spennende og beste restauranter.
Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på via knappen over nå.
Dette er kveldens meny:
Eksklusiv rieslingaften
Markus Molitor
-
Plah Restaurant
14. oktober 2013
*
Aperitiff
Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken 2011
*
Betelblad med med reke, pomelo, peanøtt, kokos og galangalsaus
Eggnett med friske urter og svinekjøtt
Marinert kamskjell med kaffirlime og chili
Bernkasteler Badstube Riesling Spätlese Feinherb 2011
Markus Molitor Riesling Alte Reben 2011
*
Kamchatkakrabbe med svartpepper, hvitløk og chilisaus
Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Trocken 2007
Edition 4. Zeltinger Himmelreich Riesling Auslese** Feinherb 2005
*
Kveite i bananblad med ingefær og spicy kokosskum
Erdener Treppchen Riesling Spätlese Trocken 2007
Erdener Treppchen Riesling Auslese** Feinherb 2010
*
Gaeng Hanglay, nordthailandsk curry med oksebryst, syltet sjalottløk og langbønner
Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** Feinherb 2011
Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Trocken 2011
*
Mango- og pasjonsfruktcreme med kokosnøttsorbet
Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** 2011
Haus Klosterberg Riesling Auslese 2003
*
Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene