Drikke
Middag 14. oktober - Utsøkt femretters rieslingaften på Plah Restaurant

Middag 14. oktober - Utsøkt femretters rieslingaften på Plah Restaurant

Bli med og opplev innovative og moderne asiatiske retter sammen med 11 spesielt utvalgte rieslinger på Plah.
Redaksjonen
17 August 2013 - 21:10

Arrangementet omfatter: Eksklusiv femretters middag med utsøkte rieslinger.
Dette får du servert: 11 spesielt utvalgte rieslinger.
Matservering: Ja - femretters meny spesialkomponert av Terje Ommundsen ved Plah Restaurant.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Markus Molitor, vinmaker.
Kursets språk: Engelsk.

Dato og tid: Mandag 14. oktober 2013, kl. 18.00 - 23.00

Pris: kroner 995,- pr. person

Sted: Plah Bar & Restaurant, Hegdehaugsveien 22, 0167 Oslo

OBS: Kun 40 plasser.

Avbestillingsfrist: 06.10.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Fantastisk rieslingaften

Ingenting er bedre enn når man får en perfekt kombinasjon mellom mat og vin, og nå er det duket for en enestående kulinarisk opplevelse.

Noen av verdens aller beste hvitviner lages i Tyskland, og det er rieslingdruen som er den store stjernen.

Det lages alt fra de tørreste varianter til herlige edelsøte viner, og det er få viner som passer så godt til det asiatiske kjøkken som nettopp tysk riesling.

Her får selv oppleve hvordan 11 av Tysklands aller beste tørre, halvtørre og søte rieslinger, passer perfekt til en utsøkt femretters meny ved landets kanskje fremste asiatiske restaurant, Plah.

Her kan du bestille gavekort for kurs

Riesling-stjerne

Vi får besøk av en av Tysklands mest berømte vinmakere, Markus Molitor, denne kvelden.

Han lærer deg tysk vin å kjenne i det vi ser på områdets historie, hvordan jordsmonnet har en innvirkning på de enkelte vinene, de forskjellige uttrykkene rieslinger har og hvordan vinene lages i dag.

Les mer om Mosel

Gjennom åtte generasjoner har familien Molitor perfeksjonert sin vinmaking i Mosel-dalen.

I de stupbratte vinmarkene høstes riesling-druene nemmsomt for hånd, før de blir til enestående viner som klart viser jordsmonnests innvirkning på vinene med sin struktur, smaksrikdom, friskhet og eleganse.

Foredraget holdes på engelsk.

Les mer om Markus Molitor her

Riesling til utsøkt meny

Det er en av Norges aller beste kokker, Terje Ommundsen, som har spesialkomponert kveldens lekre meny.

Ommundsen har gjennom en årrekke hatt en glødende interesse for Thailands smakfulle mattradisjoner. I 2004 realiserte han interessen og åpnet topprestauranten Plah, hvor de som de første i Skandinavia kombinerte de autentiske thaismakene med norske råvarer og moderne teknikker.

Denne konstante innovasjonen og fokus på kvalitet har sikret Ommundsen og Plah et renommé som en av Oslos mest spennende og beste restauranter.

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på via knappen over nå.

Dette er kveldens meny:

Eksklusiv rieslingaften

Markus Molitor
-
Plah Restaurant
14. oktober 2013


*
Aperitiff

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken 2011
*
Betelblad med med reke, pomelo, peanøtt, kokos og galangalsaus
Eggnett med friske urter og svinekjøtt
Marinert kamskjell med kaffirlime og  chili

Bernkasteler Badstube Riesling Spätlese Feinherb 2011
Markus Molitor Riesling Alte Reben 2011
*
Kamchatkakrabbe med svartpepper, hvitløk og chilisaus

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Trocken 2007
Edition 4. Zeltinger Himmelreich Riesling Auslese** Feinherb 2005

*
Kveite i bananblad med ingefær og spicy kokosskum

Erdener Treppchen Riesling Spätlese Trocken 2007
Erdener Treppchen Riesling Auslese** Feinherb 2010

*
Gaeng Hanglay, nordthailandsk curry med oksebryst, syltet sjalottløk og langbønner

Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** Feinherb 2011
Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Trocken 2011
*
Mango- og pasjonsfruktcreme med  kokosnøttsorbet

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** 2011
Haus Klosterberg Riesling Auslese 2003

*

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her