Drikke
Middag 14. oktober - Utsøkt femretters rieslingaften på Plah Restaurant

Middag 14. oktober - Utsøkt femretters rieslingaften på Plah Restaurant

Bli med og opplev innovative og moderne asiatiske retter sammen med 11 spesielt utvalgte rieslinger på Plah.
Redaksjonen
17 August 2013 - 21:10

Arrangementet omfatter: Eksklusiv femretters middag med utsøkte rieslinger.
Dette får du servert: 11 spesielt utvalgte rieslinger.
Matservering: Ja - femretters meny spesialkomponert av Terje Ommundsen ved Plah Restaurant.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Markus Molitor, vinmaker.
Kursets språk: Engelsk.

Dato og tid: Mandag 14. oktober 2013, kl. 18.00 - 23.00

Pris: kroner 995,- pr. person

Sted: Plah Bar & Restaurant, Hegdehaugsveien 22, 0167 Oslo

OBS: Kun 40 plasser.

Avbestillingsfrist: 06.10.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Fantastisk rieslingaften

Ingenting er bedre enn når man får en perfekt kombinasjon mellom mat og vin, og nå er det duket for en enestående kulinarisk opplevelse.

Noen av verdens aller beste hvitviner lages i Tyskland, og det er rieslingdruen som er den store stjernen.

Det lages alt fra de tørreste varianter til herlige edelsøte viner, og det er få viner som passer så godt til det asiatiske kjøkken som nettopp tysk riesling.

Her får selv oppleve hvordan 11 av Tysklands aller beste tørre, halvtørre og søte rieslinger, passer perfekt til en utsøkt femretters meny ved landets kanskje fremste asiatiske restaurant, Plah.

Her kan du bestille gavekort for kurs

Riesling-stjerne

Vi får besøk av en av Tysklands mest berømte vinmakere, Markus Molitor, denne kvelden.

Han lærer deg tysk vin å kjenne i det vi ser på områdets historie, hvordan jordsmonnet har en innvirkning på de enkelte vinene, de forskjellige uttrykkene rieslinger har og hvordan vinene lages i dag.

Les mer om Mosel

Gjennom åtte generasjoner har familien Molitor perfeksjonert sin vinmaking i Mosel-dalen.

I de stupbratte vinmarkene høstes riesling-druene nemmsomt for hånd, før de blir til enestående viner som klart viser jordsmonnests innvirkning på vinene med sin struktur, smaksrikdom, friskhet og eleganse.

Foredraget holdes på engelsk.

Les mer om Markus Molitor her

Riesling til utsøkt meny

Det er en av Norges aller beste kokker, Terje Ommundsen, som har spesialkomponert kveldens lekre meny.

Ommundsen har gjennom en årrekke hatt en glødende interesse for Thailands smakfulle mattradisjoner. I 2004 realiserte han interessen og åpnet topprestauranten Plah, hvor de som de første i Skandinavia kombinerte de autentiske thaismakene med norske råvarer og moderne teknikker.

Denne konstante innovasjonen og fokus på kvalitet har sikret Ommundsen og Plah et renommé som en av Oslos mest spennende og beste restauranter.

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på via knappen over nå.

Dette er kveldens meny:

Eksklusiv rieslingaften

Markus Molitor
-
Plah Restaurant
14. oktober 2013


*
Aperitiff

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken 2011
*
Betelblad med med reke, pomelo, peanøtt, kokos og galangalsaus
Eggnett med friske urter og svinekjøtt
Marinert kamskjell med kaffirlime og  chili

Bernkasteler Badstube Riesling Spätlese Feinherb 2011
Markus Molitor Riesling Alte Reben 2011
*
Kamchatkakrabbe med svartpepper, hvitløk og chilisaus

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Trocken 2007
Edition 4. Zeltinger Himmelreich Riesling Auslese** Feinherb 2005

*
Kveite i bananblad med ingefær og spicy kokosskum

Erdener Treppchen Riesling Spätlese Trocken 2007
Erdener Treppchen Riesling Auslese** Feinherb 2010

*
Gaeng Hanglay, nordthailandsk curry med oksebryst, syltet sjalottløk og langbønner

Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** Feinherb 2011
Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Trocken 2011
*
Mango- og pasjonsfruktcreme med  kokosnøttsorbet

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** 2011
Haus Klosterberg Riesling Auslese 2003

*

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her