Oppskriftene til meksikansk festmåltid
06 Oktober 2023 - 09:27
Tajin Margarita
Fremgangsmåte
- Skjær en lime i to og smør på glassranden.
- Dypp glasset ned chilimiksen.
- Ha resten av ingrediensene i en shaker med is og rist godt.
- Ha isbiter i glasset og sil over.
Tajin meksikansk krydderblanding lager du enkelt selv
Her finner du mange flere drinkoppskrifter på Margarita
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Katlas Frozen Margarita drinkoppskrift
Fremgangsmåte
- Forbered glasset: Hvis ønskelig, gni en limekile rundt kanten av glasset og dypp kanten i salt for en saltet kant. Sett glasset i fryseren for å kjøle det ned mens du lager drinken.
- Legg ingrediensene i blenderen: Hell tequila, Cointreau, limejuice, agavesirup og salt i blenderen.
- Legg til is: Tilsett en håndfull isbiter i blenderen. Mengden is vil avhenge av hvor tykk eller tynn du ønsker margaritaen.
- Bland til ønsket konsistens: Start blenderen på lav hastighet og øk gradvis. Fortsett å blande til blandingen er jevn og isen er knust til ønsket konsistens.
- Smak til og juster: Smak på margaritaen og juster mengden limejuice, agavesirup eller tequila etter din personlige preferanse
- Server: Ta glasset ut av fryseren og hell den frosne margaritaen forsiktig i glasset. Pynt med en skive med lime.
Utstyr:
- Blender
- margaritaglass eller lignende
Okseskank birria
Fremgangsmåte
- Stek tomatene på veldig høy varme i ovnen til de er brent over hele overflaten.
- Stek den uskrelte hvitløken og løken i ovnen til den er litt brent.
- Rist chiliene i en panne til de er aromatiske og lett ristet, fjern stilker og frø.
- Rist krydderne ett og ett i en tørr panne.
- Bland krydder, chili, hvitløk, løk, tomater, eddik og salt i omganger og bland godt i en blender.
- Bruk vann om nødvendig.
- Krydre okseskanken sjenerøst med salt og brun på alle sider.
- Mariner kjøttet med litt av blandingen i 2 timer.
- Legg okseskanken i en dyp beholder eller gryte, ha alt av blandingen i og tilsett kraften.
- Pass på at alt kjøttet er dekket og stek over natten ved 80 °C.
- Ta kjøttet ut av kraften og stek i ovnen i 20 minutter ved 200 °C.
- Reduser kokekraften og server på toppen av det stekte kjøttet.
- Server med finhakket løk og koriander.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 310.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 259.30 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Salsa Macha - sterk og god meksikansk salsa
Fremgangsmåte
- Fjern stilkene fra chiliene og kutt i små biter. Ha frøene i.
- Skrell hvitløken og fjern kjernen.
- Rist krydderne og tilsett alt i en kjele og dekk med olje.
- Kok på lav varme i 1 time og bland til en jevn masse.
Drikke som passer til denne oppskriften
Salsa verde som på Katla
Fremgangsmåte
- Stek jalapenos og koriander i en beholder, dekker dem så vidt med olje.
- Stek ved 120 °C i 2 timer. Sil og la avkjøles i kjøleskapet i 4 timer.
- Behold oljen. Når den er avkjølt, bland med eddik og en klype salt.
- Ha det grønne over i en blender.
- Tilsett oljen mens blenderen går for å emulgere litt av oljen til du får en fløyelsaktig konsistens.
Drikke som passer til denne oppskriften
Grillet ananassalsa som på Katla
Fremgangsmåte
- Fjern kjernen av ananasen og skjær i skiver.
- Grill skivene og skjær deretter i terninger.
- Hakk løken og habaneroen i terninger.
- Hakk koriander og bland alt sammen.
- Smak til med limejuice og appelsinjuice.
Drikke som passer til denne oppskriften
Salsa Roja - meksikansk tomatsaus
Fremgangsmåte
- Stek tomatene i en panne på høy varme til alt skinn er helt svart.
- Følg på med løken, delt i fire deler, og hvitløk med skallet på.
- Chipotle-chilien skal roastes på grill eller panne før man tar frøene ut og den bløtlegges.
- Når alt har jevne brente kanter og er stekt helt gjennom, ta det ut.
- Sett stekepannen på medium-lav varme.
- Bland alt sammen i en morter eller en blender.
Drikke som passer til denne oppskriften
Syltet rødløk med chili
Fremgangsmåte
- Skjær løken i veldig tynne skiver.
- Bland den røde chilien sammen med vannet og eddiken.
- Mariner løken i chili-sylten og tilsett knust oregano og salt etter smak.
- Hvil i kjøleskapet i én time før bruk.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå