Sprøtt skinn betinger at du har fersk torsk eller skrei og at du skraper skinnet godt. Men denne retten fungerer like godt uten det sprø skinnet. Her er det kombinasjonen av det lekre hvite torskekjøttet og rødvinsausen som gjør susen.
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Bakt torsk med sprøtt skinn og burgundersaus
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kok opp vannet til saltlaken og ha i saltet - rør om til saltet er løst opp og sett til side slik at det blir kaldt.
- Skrap fiskeskinnet ekstra godt og flå det av fileten. Skjær skinnet i fire jevnstore stykker og sprøstek det i olje, la det renne godt av på husholdningspapir.
- Burgundsausen:
Ha sjalottløken i en kjele sammen med litt olje og stek over middels varme til den er blank med ikke har tatt farge. - Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i oksekraft og kok videre inn til omtrent det halve.
- Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.
- Rør inn grønnsaker og sopp og smak sausen til med salt og pepper. Hold den varm.
- Fisken:
Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg fiskestykkene i saltlaken i 5 - 10 minutter. Ta dem opp og tørk dem godt. - Ha nøytral olje på et stekebrett eller i en ildfast form og legg fiskestykkene i formen. Bak fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, ca. 12 minutter.
- Blomkålkrem:
Del blomkålen i buketter og kok dem møre i melk. Mos den og spe med fløte og crème fraîche til en fyldig krem. Smak til med salt og pepper. - Legg opp fisken på varme tallerkener med et "seil" av sprøtt skinn, og med blomkålkrem og saus.
Tips: Dersom det ikke er skreitid kan du godt lage denne retten med en god torskefilet.
Det finnes en rekke ferdige krafter av god kvalitet i de fleste velassorterte butikker, som du kan bruke til sausen - buljongterning gir ikke den samme smaken til sausen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 499.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG