Bakt torsk med sprøtt skinn og burgundersaus
Foto: Synøve Dreyer

Bakt torsk med sprøtt skinn og burgundersaus

Her får du en oppskrift som tar torsken til nye høyder. Fisken får følge av burgundersaus. Det blir et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kok opp vannet til saltlaken og ha i saltet - rør om til saltet er løst opp og sett til side slik at det blir kaldt.
  2. Skrap fiskeskinnet ekstra godt og flå det av fileten. Skjær skinnet i fire jevnstore stykker og sprøstek det i olje, la det renne godt av på husholdningspapir.
  3. Burgundsausen:
    Ha sjalottløken i en kjele sammen med litt olje og stek over middels varme til den er blank med ikke har tatt farge.
  4. Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i oksekraft og kok videre inn til omtrent det halve.
  5. Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.
  6. Rør inn grønnsaker og sopp og smak sausen til med salt og pepper. Hold den varm.
  7. Fisken:
    Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg fiskestykkene i saltlaken i 5 - 10 minutter. Ta dem opp og tørk dem godt.
  8. Ha nøytral olje på et stekebrett eller i en ildfast form og legg fiskestykkene i formen. Bak fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, ca. 12 minutter.
  9. Blomkålkrem:
    Del blomkålen i buketter og kok dem møre i melk. Mos den og spe med fløte og crème fraîche til en fyldig krem. Smak til med salt og pepper.
  10. Legg opp fisken på varme tallerkener med et "seil" av sprøtt skinn, og med blomkålkrem og saus.

Tips: Dersom det ikke er skreitid kan du godt lage denne retten med en god torskefilet.

Det finnes en rekke ferdige krafter av god kvalitet i de fleste velassorterte butikker, som du kan bruke til sausen - buljongterning gir ikke den samme smaken til sausen.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her