- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kok opp vannet til saltlaken og ha i saltet - rør om til saltet er løst opp og sett til side slik at det blir kaldt.
- Skrap fiskeskinnet ekstra godt og flå det av fileten. Skjær skinnet i fire jevnstore stykker og sprøstek det i olje, la det renne godt av på husholdningspapir.
- Burgundsausen:
Ha sjalottløken i en kjele sammen med litt olje og stek over middels varme til den er blank med ikke har tatt farge. - Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i oksekraft og kok videre inn til omtrent det halve.
- Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.
- Rør inn grønnsaker og sopp og smak sausen til med salt og pepper. Hold den varm.
- Fisken:
Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg fiskestykkene i saltlaken i 5 - 10 minutter. Ta dem opp og tørk dem godt. - Ha nøytral olje på et stekebrett eller i en ildfast form og legg fiskestykkene i formen. Bak fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, ca. 12 minutter.
- Blomkålkrem:
Del blomkålen i buketter og kok dem møre i melk. Mos den og spe med fløte og crème fraîche til en fyldig krem. Smak til med salt og pepper. - Legg opp fisken på varme tallerkener med et "seil" av sprøtt skinn, og med blomkålkrem og saus.
Tips: Dersom det ikke er skreitid kan du godt lage denne retten med en god torskefilet.
Det finnes en rekke ferdige krafter av god kvalitet i de fleste velassorterte butikker, som du kan bruke til sausen - buljongterning gir ikke den samme smaken til sausen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk