Ukens drink

Tequila Desert

Med denne drinken er du godt forberedt på høst

Med denne drinken er du godt forberedt på høst

Sommer møter høst i denne syrlige smaksbomben av en drink, som både byr på mørke aromaer fra agavesirup og interessant krydder fra grønn Tabasco.
25 September 2020 - 13:00

Tørr jord under bena, stekende sol og en varm luft som dirrer i horisonten. For så - en grønn, støvete oase av friskhet, sitrus og spennende aromaer. Si hei til Tequila Desert, som er som ørkenvandringens dessert: krisp, krydret og en virkelig «kicker».

Drinken er en variant på Tequila Sour, og en videreføring av den klassiske Margaritaen. Den tradisjonelle saltkanten har her fått et syrlig innslag av lime-zest. Og for en varmere tone, som jo kler månedene vi går inn i, finner du også agavesirup. Dette gir drinken en behagelig dybde og står vel til den ellers noe så syrlige sour-basen. 

Grønn tabasco er en noe mildere Tabasco-variant. Den oppleves derfor lettere å jobbe med i drinkmiksing da du enklere kan kontrollere styrken og med det gi et mer nyansert smaksbilde enn ved klassisk Tabasco. Her tilfører den drinken en spicy undertone som elegant balanserer aromaene fra agavesirupen. 

Tequila Desert er en sommerlig oase i møtet med høsten.

Flere slike drinker kan du lære å lage på et av høstens drinkmiksekurs på Sentralen i Oslo

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - få vårt gratis nyhetsbrev 

Tequila Desert drinkoppskrift

Tequila Desert drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Finn frem egnet glass som ikke er for stort.

Med et zestjern river du opp litt limeskall og blander det med grovkornet salt på en tallerken.

Smør deretter halvparten av kanten på glasset med en limebåt. Vær rask slik at limesaften ikke tørker eller renner, og dypp glasset i skålen med salt- og limemiksen. 

Fyll glasset helt opp med is.

Plasser garnityr bakerst i glasset. Her har jeg her brukt ecalyptusblader, ananasblader og noen limebåter. Garnityr kan sløyfes, men gir likevel drinken en ekstra dimensjon. 

I en shaker - rør ut agavesirupen i limejuicen.

Tilsett tequila og noen dråper grønn tabasco. 

Fyll shaker med is og rist hardt til shakeren er frostet på utsiden.

Smak på blandingen med en barskje og vurdere om du tåler noen flere dråper tabasco. Det skal brenne akkurat passe mye i munnen. 

Sil blandingen over i glasset - og nyt!

Tips:
Smak på drinken mens den er i shakeren - dette gir deg muligheten for å enkelt justere syrlighetsgraden og samtidig shake den på nytt etter finjusteringen er gjort.

Lyst på en Margaritia?

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Øystein Olsen Eggen, Flyttbar

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her