17. mai piknik
Her er oppskriftene til det du skal servere utendørs
Avocadosuppe
Fremgangsmåte
Kok opp buljongen og avkjøl den. Visp fløten, Del avocadoen, ta ut steinen og fruktkjøttet fra skallet. Kjør kjøttet i food processor med sitronsaften. Bland i vin, kald buljong, salt og pepper og til slutt kremen. Skal du ha med suppen på piknik frakter du den med i en termos. Ta med 1skive sitron til hver og rognkjeksrogn. Hell suppen i dype tallerkener og legg sitronskive med rogn på på toppen.
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Spinat- og potetsalat
Fremgangsmåte
Skyll spinaten og del bladene i biter om de er store. Skrell potetene og skjær dem i fire biter. Hakk valnøttene fint. Riv osten. Bland poteter valnøtter og ost. Topp med spinaten og vend den eventuelt inn om salaten skal spises med en gang.
Bland ingrediensene til dressingen.
Tips:
For å ha med på piknik er det lunt å oppbevare dressingen for seg selv og helle den over rett før servering.
Lyst å lage en annen potetsalat så se her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Salat med nypotet, blomkål, sukkererter, spinat og kapersvinaigrette
Fremgangsmåte
- Kok potetene, vask spinaten, strimle sukkerertene og brekk opp små buketter av blomkål og/el små sopp.
- Finhakk løken og bland den sammen olivenolje, balsamico-edikk, kapers og dill.
- Smak til med salt, pepper og en klype salt. Bland grønnsakene og hell vinaigretten over.
Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmaten, eller som en deilig salat for seg
Flere deilige nypotetretter finner du her
Deilige sprø salater finner du her
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Piroger med spinat og fetaost
Fremgangsmåte
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg og bland godt.
Ha i melet og elt godt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til den er myk og elastisk. Når deigen er nesten ferdig tilsettes romtemperert smør skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
Skjær spinaten i strimler. Smuldre fetaosten med gaffel i en bolle og tilsett spinaten og resten av ingrediensene. Bland godt og smak til med nykvernet pepper.
Fordel ca 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene på pirogene godt sammen med en gaffel.
Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i ca. 10 minutter.
Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.
Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 grader i 5 minutter før servering.
Her er flere oppskrifter på piroger
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Fetacouscous med mynte
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
Minipaier med fetaost og tomat
Fremgangsmåte
Ha mel og smør i en food processor og la maskinen gå noen sek. slik at det blir en grynet masse. Samle alt sammen til en deig med hendene og trykk deigen ut i 4 minipaiformer (som på bildet) el 16 engangsaluminiumsformer. La formene stå kjølig ca. 30 minutter.
Mos osten. Visp sammen egg, fløte, cayennepepper, salt og pepper og bland inn osten. Fordel massen i formene . Legg en (el fire) tomat i hver form. Stek paiene midt i ovnen, 225 °C, 18-20 minutter.
Mange flere oppskrifter på pai finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Ciabatta med fyll
Fremgangsmåte
Velg ett eller to av fyllene og tilsett før du har i melet. Du kan også dele deigen i to og lage to ulike kombinasjoner.
Yoghurt i deigen gjør brødet spesielt saftig. Du kan godt bruke kesam i stedet.
Drikke som passer til denne oppskriften
Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander
Fremgangsmåte
- Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.
- Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.
- Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.
- Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.
Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.
Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av fisk eller kjøtt eller erstatte det med kokte linser. Det er i dressingen smaken sitter.
Her finner du 200 andre deilige salater
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
82 POENG
Fylte tomater med kyllingsalat
Fremgangsmåte
Skjær lokket av tomatene og hul ut innmaten. Dryss med salt og legg dem opp/ned så noe av saften trekkes ut. Bland forsiktig alt til salaten og fyll tomatene. Pynt med estragon eller dill.
Lyst på en annen kyllingsalat så se her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 3.00 l Pris: 489.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
83 POENG
Mozzarellagratinerte asparges med spekeskinke
Fremgangsmåte
Knekk av den nederste delen av de hvite aspargesene og skrell dem. De grønne holder det å fjerne den nederste delen. Kok opp lettsaltet vann og la aspargesen koke i 4 minutter. Ta opp og avkjøl raskt i kaldt vann. Legg aspargesen i en ildfast form.
Skjær mozzarella i terninger og fordel over aspargesen. Fordel spekeskinkestrimlene over.
Pisk sammen olje, sitron og cayennepepper. Bland inn urtene og nøttene. Hell over.
Ta et par omdreininger med salt og pepperkverna og sett formen inn i oven ved 190 grader i 12 minutter.
Server med skikkelig grovt brød. Smør er unødvendig, bruk brødet til å suge opp den gode sjyen.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
78 POENG
-
-
Salat med grønne bønner spekeskinke og mandelpotet
Fremgangsmåte
Potetene kokes og avkjøles slik at de kan skrelles og skjæres i biter. Aspargesbønnene renses og kokes i lettsaltet vann (2-3 min.). Avkjøles i isvann. Løken skjæres i små biter og legge i isvann. Vask salaten, ha den i et klede og rist godt. Rives i små biter.
Tips:
I stedet for rapidsalat kan du bruke småbladet salat.
Legg alt lagvis i en salatbolle eller et fat.
Bland ingrediensene til dressingen og bland inn i salaten. Server spekeskinken på siden.
Her finner du mange gode salatoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Carpaccio med spekeskinke
Fremgangsmåte
Pensle tallerkenene med olivenolje og spar halvparten til slutt. Skjær spekeskinka i løvtynne skiver med en skarp kniv eller en elektrisk skjæremaskin - om den er ferdig oppskåret fordeler du den på tallerkenene.
Høvle parmesanost i tynne skiver og dryss over kjøttet sammen med ruccula og oliven. Krydre med grovmalt pepper og basilikum. Drypp over resten av olivenolja.
Klem over litt sitronsaft og server sprøstekt lyst brød til.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 235.00 kr Uten utvalg88 POENG