På kryss og tvers av religioner og kulturer, har folk funnet fram til sine spesielle måter å tilberede hvitt kjøtt på, og marinering er selve basisen i mange retter.
Grillspyd med marinert kalkunfilet
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt og marinaden i en plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.
Bland sammen like deler soyasaus, søt chilisaus og tørr sherry eller eplejus til den søte chilidippen.
Træ biter av kalkunfilet, ananas, kalkunpølse og chilipepper på spyd. Legg spydet på grillen og la det steke til kjøttet er stekt igjennom. Server grillspydet med søt chilidip ved siden av.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillspyd med marinert kyllingfilet og scampi
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfilet i passe store terninger. Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha ternet kyllingkjøtt, scampi og marinade i dobbel plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap og mariner fra ½ time til natten over.
- Ta kjøtt og scampi opp fra marinaden og træ det på spyd sammen med limebåter.
- Legg spydet på grillen og la det steke til kjøttet er gjennomstekt.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Kyllingrulade-symfoni
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marinaden. Ha hvitt kjøtt og marinaden i en plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.
Legg 3 av kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank dem lett ut, ca. ½ cm tynne. Den siste fileten skjæres i 4 tynne strimler. Legg filetene i urtemarinade og la dem marinere 1 time eller så lenge du har tid.
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
Ta opp de utbankede kyllingfiletene fra marinaden og tørk dem litt. Dryss på litt urter, fetaostterninger delt i to og noen av tomatbitene fra tomatsalsaen (ikke så mye av sausen). Ha på krydder. Rull sammen og fest med to ostepinner. Stek ruladene i en panne med litt olje og etterstek i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.
Skrell den nederste delen av aspargesene og tvinn en kyllingstrimmel rundt. Fest med to ostepinner. Stek dem i panne med litt olje. Server kyllingsymfonien med tomatsalsa og for eksempel urtestekte poteter.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 109.90 kr Basisutvalg, kategori 184 POENG
Kyllingklubber på urterisotto
Fremgangsmåte
- Lag noen snitt i kyllingklubbene og pensle dem med olje tilsatt salt og pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C i 20-25 minutter.
- Pensle med grillsausen mot slutten av steketiden eller legg ferdig stekte kyllingklubber på grillen og pensle med grillsausen.
- Bland alle ingrediensene til sausen. Pensle over kjøttet mot slutten av steketiden.
- Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og spe med vin og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væske er absorbert.
- Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter.
- Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør, finhakkede urter og parmesan til slutt.
- Server med grillede eller wokkede grønnsaker, som for eksempel squash, løk og sherrytomater.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
SveitsVolum: 0.38 l Pris: 112.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
74 POENG
Kyllingspyd med cæsarsalat
Fremgangsmåte
- Kyllingen:
Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene til grillsausen. - La det koke litt inn til en kraftig saus.
- Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte supermarkeder eller asiatiske dagligvareforretninger.
- Skjær kyllingfiletene i biter og træ dem inn på grillspyd. Pensle med litt av hoi-sin-sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i sausen før du griller eller steker dem.
- Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.
- Cæsarsalat:
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en food-processor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones. - Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
- Server kyllingspydene med cæsarsalat og gjerne ristet brød med hvitløkpasta.
- Hvitløkspasta:
Sett ovnen på 225 grader. - Legg hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister.
- Bak i ovn i ca 15 minutter eller til hvitløkfeddene kjennes myke.
- Skjær et snitt i hvitløkfeddene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Kreolske kyllingspyd
Fremgangsmåte
- Marinade til scampi:
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i scampi og mariner i minst 30 min. - Kreolsk tomatsaus:
Fres grønnsakene raskt i en panne med olje. - Ha i tomater, salsa/chilisaus og buljong. La det surre noen minutter.
- Tilsett hakket persille, basilikum og vårløk.
- Smak til med kajenne, tabasco, sennep, salt og pepper. Rund av smaken med litt sukker.
- Kyllingfilet: Skjær kyllingfiletene i 3 cm tykke skiver.
- Tre skivene på langs på spydene og pensle dem med marinaden fra scampiene. Krydre evt. litt ekstra.
- Stek/grill spydene noen minutter på hver side.
- Ta opp scampiene fra marinaden og tre dem på spyd med en liten limebåt mellom hver.
- Stek/grill raskt på hver side.
- Anrett spydene på tallerken med ris og kreolsk tomatsaus.
Flere lekre retter med kyllingspyd
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG