- Marinade til scampi:
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i scampi og mariner i minst 30 min. - Kreolsk tomatsaus:
Fres grønnsakene raskt i en panne med olje. - Ha i tomater, salsa/chilisaus og buljong. La det surre noen minutter.
- Tilsett hakket persille, basilikum og vårløk.
- Smak til med kajenne, tabasco, sennep, salt og pepper. Rund av smaken med litt sukker.
- Kyllingfilet: Skjær kyllingfiletene i 3 cm tykke skiver.
- Tre skivene på langs på spydene og pensle dem med marinaden fra scampiene. Krydre evt. litt ekstra.
- Stek/grill spydene noen minutter på hver side.
- Ta opp scampiene fra marinaden og tre dem på spyd med en liten limebåt mellom hver.
- Stek/grill raskt på hver side.
- Anrett spydene på tallerken med ris og kreolsk tomatsaus.
Flere lekre retter med kyllingspyd
De beste oppskriftene med kylling finner du her