Salt og søtt er en klassisk kombinasjon som alltid slår an. Samtidig er det velkjent at når man i bakingen kopierer smaker fra kjente sjokolademerker, er suksessen et faktum.
Snickers-smaken er elsket av mange.
Denne snickerskaken er helt topp
Peanøtter, karamell og sjokolade fungerer også veldig godt i makronsammenheng.
Prøv en helt annen smak på makronene
Selv om makroner er et enkelt bakverk, er det som så mye annet forbundet med feller. Og selv om jeg fram til nå har bakt noen tusen vellykkete makroner, opplevde jeg i forrige uke at de sprakk. Selvsagt til stor frustrasjon.
Men nå vet jeg hva som gikk galt: For når jeg steker makroner, steker jeg dem på et brett nederst i ovnen. Glemmer jeg brettet, sprekker makronene. Jeg hadde altså i bakestresset glemt å legge en plate under makronene og det ble antakelig for varmt slik at de til slutt sprakk.
TIPS 1: Har du ikke varmluft på ovnen, anbefaler jeg deg å steke makronene ved 140-150 grader med over- og undervarme.
TIPS 2: Det kan bli litt karamell til overs av denne oppskriften. Det kan fint brukes som smaksetter i kremer eller bare som dipp til eplebåter.