Makroner:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i. Rør ut all luft til massen blir skinnende.
Sprøyt dette ut på et bakepapir og la dem tørke i minst 30 minutter.
Stekes ved 130 grader varmluft i 11 minutter.
Sjokoladeganache:
Kok opp fløten og hell denne over sjokoladen. Hakk gjerne sjokoladen opp i små biter slik at den smelter lettere.
Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.
Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre. Sett det hele i kjøleskap.
Sette sammen:
Del makronene og legg halvdelene på et brett. Sprøyt sjokoladeganache i en sirkel på halvparten av halvdelene. Ha karamell inni sirkelen og legg en eller to peanøtter oppå dette. Legg de andre halvdelene oppå og snickersmakronene kan nytes.
Tips 1: Det kan bli litt karamell til overs av denne oppskriften. Det kan fint brukes som smaksetter i kremer eller bare som dipp til eplebåter.
Tips 2: Har du ikke varmluft på ovnen, anbefaler jeg deg å steke makronene ved 140-150 grader med over- og undervarme.
Sendt inn av
Anne Brith Davidsen