Mafaldine er en av Italias mange pastasorter. Ifølge TastAtlas er det 160 forskjellige former. Mafaldine er brede bånd med ruglete kanter. Som fint kan erstattes med korte skruer. Eller det du liker best.
Dagens rett
Foto: (DronG)
Om du elsker pasta carbonara, vil du også like denne
Fløte, bacon og pasta får her følge av noe grønt, enten grønnkål eller asparges. Det smaker fortreffelig.
14 Juli 2024 - 23:00
Mafaldine med bacon og asparges eller grønnkål
Fremgangsmåte
- Brun den hakkede løken i smør, tilsett bacon i strimler og stek det i panne i ca. 3 minutter.
- Sett til side.
- Vask grønnkål/asparges. Skjær i biter, legg dem i den tømte pannen og hell over litt vann.
- La det koke til grønnkålen/aspargesen er gjennommyk, ca 3-6 minutter.
- Tilsett kremfløten og kok ytterligere 5 minutter, smak til med salt og pepper.
- Kok pasta etter bruksanvisningen på pakken. Hell av vannet men ta vare på litt av kokevannet. Det er fint å spe ut sausen med.
- Bland pasta inn i sausen.
- Smak til med litt oregano.
- Ha over revet parmesanost.
Tips: Mafaldine er bølget båndpasta. Du kan bruke andre typer båndpasta, EksempelvisTagliatelle
Her er alt du behøver å vite om pasta
Her kan du velge mellom flere hundre pastaretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå