Dagens rett

Spaghetti carbonara med røykt skinke

Denne vrien på pastafavoritten carbonara kommer du til å like
Foto: (Lilechka75)

Denne vrien på pastafavoritten carbonara kommer du til å like

Ikke minst fordi den er veldig lettlaget og at smaken absolutt er på høyden med originalen.
21 September 2022 - 23:00

En ekte carbonara har bacon som kjøttingrediens. Med røykt (kokt) skinke blir den litt mindre salt, samtidig som det blir en annen tekstur på kjøttet. 

Med disse enkle ingrediensene fra nærmeste dagligvarebutikk blir middagen selvsagt rimelig. Da kan du investere litt ekstra i osten. Vellagret ost som finrives er ofte parmesan, men om du går for en mer karaktersterk utgave som pecorino eller manchego, så får du enda mer smak på retten.

Er du så heldig å ha vellagret norsk ost av typen Fanaost, Høvding Sverre lagret eller en litt mykere som Fjelldronning, ja da løftes retten til nye høyder. Husk at selv om god ost ikke er billig, er det mye mer smak i hver lille bit. Når du finriver osten, gjerne med et Microblade-jern, så får du enormt mye ut av hver ostebit.

Lyst til å lage en annen carbonara-rett så se her

Spaghetti carbonara med røkt skinke

Spaghetti carbonara med røkt skinke

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. 
  2. Skjær skinke i små biter.
  3. Finhakk løk.
  4. Varm litt olje i en panne og surr løken blank og mør. Rør inn skinke.
  5. Visp sammen eggeplommer og fløte.
  6. Ha spaghettien tilbake i kjelen sammen med skinke og løk. Rør raskt i egg/fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.

Server pastaen med finrevet ost og persille på toppen og gjerne en grønn salat ved siden av.

Lyst til å lage en annen carbonara-rett så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her