Verdens beste restaurant
Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo inntok en 61. plass i Worlds 50 Best 2016. Osteria Francescana og El Celler de Can Roca byttet rett og slett plass på toppen.
Aase E. Jacobsen
16 Juni 2016 - 11:41

Det er Worlds 50 Best Restaurants som har telt opp stemmene for 2016 og resultatet forteller at mesteparten av det toneangivende verdens kjøkken er representert i Top 10: Italia med Osteria Francescana, Spania med El Celler de Can Roca, Mugaritz og Etxebarri, USA med Eleven Madison Park, Peru med Central, Danmark med Noma, Frankrike med Mirazur, Østerrike med Steirereck og Japan med Narizawa.

En rask gjennomgang av oversikten viser få nyheter eller overraskelser i år. Heller ikke for vår del av verden, bortsett fra nykommeren Daniel Berlin fra Skåne på 93. plass. Det nordiske kjøkken er om ikke svekket, så i alle fall ikke styrket. Noma dropper riktignok bare fra tredje- til femteplass, Geranium har bykset opp til en strålende 28. plass, der hvor Fäviken var i fjor. Nå befinner «sensasjonen fra de svenske skoger» seg på en 41. plass. Relæ har styrket seg fem plasser til 40. posisjon, mens Frantzen er sågar ute at Top 100-lista. Og Maaemo styrket seg fra 64. til 61. plass siden i fjor.

Wolrds 50 Best benytter alltid anledningen til å hylle utvalgte kokker for lang og tro tjeneste. I år ble det Alain Passard. Og fortsatt er det nødvendig å stimulere til økt kjønnsbalanse i verdens elitekjøkkener. Dominique Crenn som var første kvinnelige kjøkkensjef i USA til å oppnå to Michelin-stjerner md sin Atelier Crenn, beæres med tittelen Verdens beste kvinnelige chef i 2016. Opplev henne og mange andre berømte kokker i andre sesong av Chef’s Table på Netflix.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her