Verdens beste restaurant
Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo inntok en 61. plass i Worlds 50 Best 2016. Osteria Francescana og El Celler de Can Roca byttet rett og slett plass på toppen.
Aase E. Jacobsen
16 Juni 2016 - 12:41

Det er Worlds 50 Best Restaurants som har telt opp stemmene for 2016 og resultatet forteller at mesteparten av det toneangivende verdens kjøkken er representert i Top 10: Italia med Osteria Francescana, Spania med El Celler de Can Roca, Mugaritz og Etxebarri, USA med Eleven Madison Park, Peru med Central, Danmark med Noma, Frankrike med Mirazur, Østerrike med Steirereck og Japan med Narizawa.

En rask gjennomgang av oversikten viser få nyheter eller overraskelser i år. Heller ikke for vår del av verden, bortsett fra nykommeren Daniel Berlin fra Skåne på 93. plass. Det nordiske kjøkken er om ikke svekket, så i alle fall ikke styrket. Noma dropper riktignok bare fra tredje- til femteplass, Geranium har bykset opp til en strålende 28. plass, der hvor Fäviken var i fjor. Nå befinner «sensasjonen fra de svenske skoger» seg på en 41. plass. Relæ har styrket seg fem plasser til 40. posisjon, mens Frantzen er sågar ute at Top 100-lista. Og Maaemo styrket seg fra 64. til 61. plass siden i fjor.

Wolrds 50 Best benytter alltid anledningen til å hylle utvalgte kokker for lang og tro tjeneste. I år ble det Alain Passard. Og fortsatt er det nødvendig å stimulere til økt kjønnsbalanse i verdens elitekjøkkener. Dominique Crenn som var første kvinnelige kjøkkensjef i USA til å oppnå to Michelin-stjerner md sin Atelier Crenn, beæres med tittelen Verdens beste kvinnelige chef i 2016. Opplev henne og mange andre berømte kokker i andre sesong av Chef’s Table på Netflix.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her