Pai er blitt superenkelt i dag, all den tid du kan kjøpe paibunnen ferdig. Men det er nå en gang slik at selvgjort er velgjort, også når det kommer til smak. Og i helgen har vi gjerne litt mer tid enn ellers, så lag gjerne paideigen selv.
Dagens rett
Javisst kan du servere pai på en lørdag
Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.
11 Januar 2025 - 00:00
Lørdagspai
Fremgangsmåte
- Paibunn: Ha hvetemel, kjøleskapkaldt smør i biter og kaldt vann i food processorbollen.
- La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i hvetemelet og ha i vannet.
- Bland alt sammen til en deig.
- Legg deigen kjølig i plast i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen og ha den i paiform på 24-26 cm i diameter. Trykk den ut og opp langs kanten. Prikk bunnen med gaffel.
- Dekk paibunnen med bakepapir og ha i tørkede erter eller bønner og forstek paibunnen i 10 minutter ved 200 grader.
- Fyll: Rens kyllingen for bein og skjær kjøttet i mindre biter, eller bruk rester av kylling- eller kalkunkjøtt.
- Rens paprikaen og skjær den i biter.
- Vask og snitt purren i små biter.
- Fres purre og paprika samt hvitløk i litt smør i en stekepanne.
- Fordel kjøttet i bunnen på det forstekte paibunnen, legg purre/paprika og mais over.
- Strø over den revne osten.
- Visp sammen melk, egg, muskat, salt og pepper.
- Hell det over paien og stek den ved 200 grader i ca. 30 minutter.
- Server gjerne en frisk salat til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå