Franskmennene kan dette med å lage god quiche eller pai som vi også kjenner den som. Knepet er å ha gode råvarer, og rester er gode som noen. Om du ikke lager bunnen helt selv, er det greit etter årets første arbeidsdag.
Dagens rett
Fransk quiche med ost og kalkun
Har du rester etter nyttårskalkunen, er det denne paien du skal bruke dem til
Ikke bare kalkunrester, men også grønnsaker og osteskalker, går med i denne paien.
Aase E. Jacobsen
03 Januar 2022 - 00:00
Fransk quiche med ost og kalkun
Fremgangsmåte
- Smuldre smøret raskt i melet, tilsett vannet og bland alt til en smidig deig.
- Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap 1 time.
- Kjevle deigen ut til en runding litt større enn en paiform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen ned i formen slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk deigen med en gaffel.
- Legg gjerne en strimmel aluminiumsfolie over formkanten og ned langs sidene, slik at deigen ikke siger ned under forstekingen.
- Forstek paibunnen på nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
- Fjern folien, og sett paiskallet til avkjøling. Skjær kalkunrestene i fine strimler og fordel dem over paibunnen.
- Visp sammen egg, melk og fløte. Riv eller del opp osten i små terninger og ha den i eggeblandingen sammen med salt, pepper og evt revet muskat.
Tips:
Har du rester av kokte grønnsaker som blomkål, er det veldig godt i denne paien.
Hell blandingen i paibunnen.
Sett paien tilbake på nederste rille i ovnen. Stek videre ved 200 grader til eggeblandingen har stivnet og fått en gylden farge.
Server paien med en frisk og god salat.
Mange flere lekre paier finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå