- Paibunn: Ha hvetemel, kjøleskapkaldt smør i biter og kaldt vann i food processorbollen.
- La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i hvetemelet og ha i vannet.
- Bland alt sammen til en deig.
- Legg deigen kjølig i plast i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen og ha den i paiform på 24-26 cm i diameter. Trykk den ut og opp langs kanten. Prikk bunnen med gaffel.
- Dekk paibunnen med bakepapir og ha i tørkede erter eller bønner og forstek paibunnen i 10 minutter ved 200 grader.
- Fyll: Rens kyllingen for bein og skjær kjøttet i mindre biter, eller bruk rester av kylling- eller kalkunkjøtt.
- Rens paprikaen og skjær den i biter.
- Vask og snitt purren i små biter.
- Fres purre og paprika samt hvitløk i litt smør i en stekepanne.
- Fordel kjøttet i bunnen på det forstekte paibunnen, legg purre/paprika og mais over.
- Strø over den revne osten.
- Visp sammen melk, egg, muskat, salt og pepper.
- Hell det over paien og stek den ved 200 grader i ca. 30 minutter.
- Server gjerne en frisk salat til.