De små linsene er helt geniale til mange retter. Men kanskje ekstra gode i en suppe siden de skaper fylde og litt tyggemotstand samtidig som de i stor grad erstatter kjøtt. Denne oppskriften kan derfor lages uten kjøtt. For å erstatte chorizoen kan du bruke litt ekstra paprika, og gjerne den litt sterke røykte typen. Det blir helt topp.
Dagens rett
Spansk linsesuppe med chorizo
Server en spanskinspirert linsesuppe til middag i dag
Med denne oppskriften skaper du litt opphetet stemning på en mandag.
Aase E. Jacobsen
19 Februar 2018 - 01:00
Spansk linsesuppe med chorizo
Fremgangsmåte
- Kutt løk og hvitløk fint.
- Varm opp olje og fres løken til den er myk. Ha i linser og paprikapulver fres litt til.
- Tilsett buljong eller kraft samt tomatpure. Kok opp og la småkoke i 15 minutter eller til linsene er myke men ikke melne.
- Skjær pølsene i biter og ha oppi linsesuppen.
- Tilsett oregano og smak til med salt og pepper.
- La trekke i 10 minutter.
Server med godt brød.
Tips:
Du kan godt bruke ferdig kokte linser hvis du har dårlig tid.
Tips:
I stedet for tomatpure kan du bruke 1 dl passata av tomaer
Flere deilige kjøttsupper finner du her
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå