Norske reker er ofte ferdigkokte og tåler ikke mer varmebehandling, derfor er rå reker det beste. I fiskedisken finner du nå de store argentinske rekene eller så kan du bruke fryste tigerreker (også kalt scampi). Sjekk bare at de er merket med ASC eller MSC for bærekraft - les mer her
Dagens rett
Foto: (Godfisk.no)
Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.
09 Mai 2024 - 23:00
Limegrillede reker eller scampi med grønnsakspyd
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene unntatt rekene i en bolle. Legg rekene (med skallet på) i marinaden og sett dem i kjøleskap minst 2 timer.
- Snu på rekene flere ganger.
- Tre rekene på grillspyd og grill dem over godt varme glør 1-2 minutter på hver side.
- Grønnsakspyd:
- Skjær grønnsakene i skiver eller biter og tre dem på spyd.
- Pensle med olje og legg på grillen.
- Drypp sitron, samt litt salt og pepper over etter grilling.
Tips:
Server spydene på en seng av kokt ris.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå