Hvitløksreker heter gambas al ajillo på spansk, men gambas al pil pil på baskisk. Konseptet er likt, mye olje, hvitløk, skarp paprika og chili gir rekene noe å bryne seg på. Den skal serveres rykende varm for maksimal smak, og sørg for å få med all oljen i skålen, for det er der smaken sitter. Denne retten skal derfor serveres med nok brød.
Dagens rett
Gambas al pil pil - fresende varme scampi med hvitløk
Disse i dobbel forstand hete rekene er rett og slett knallgode
Ikke minst er de en forsmak på hva sommeren kan bringe for den som har planer om en tur til Spania.
Aase E. Jacobsen
01 April 2022 - 23:00
Gambas al pil pil - fresende varme scampi med hvitløk
Fremgangsmåte
- Varm olivenoljen i en panne på middels varme.
- Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter.
- Skru opp til sterk varme, ha i scampi/tigerreker, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 1-3 minutter, til tigerrekene blir rosa og ugjennomsiktige, men fortsatt spenstige.
Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server.
Tips:
Du kan godt bruke røde argentinske reker, men beregn litt mer steketid siden de er større.
Tips:
Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksrekene.
Mange flere oppskrifter med scampi finner du her
Her finner du veldig mange oppskrifter med skalldyr
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
SpaniaVolum: 0.38 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå