Etter et herlig måltid, - eller kanskje bare en lett salat, smaker det godt med en dessert. Ellers er alle dager festdager om sommeren, vi koser oss med familie og venner. Dessert setter en gullkant på hviket måltid som helst.
Kesam gjør mange desserter friskere og bedre. Jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær, sitron, appelsin og sjokolade smaker bra sammen med den nye ferskosten Kesam. Et tips til kremelskere som vil spare litt kalorier; bytt halvparten av kremfløten med Kesam så blir det mindre kalorier.
Jordbærfromasj
Fremgangsmåte
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Bland Kesam og yoghurt, visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland dette med Kesam/yoghurtblandingen.
Hell vannet av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende vann, rør dette forsiktig i blandingen. Helles i porsjonsskåler eller bolle og settes kjølig noen timer før servering. Eller hell i store muffinsformer på stekebrett. Hvelves før servering.
Pynt med bærmos laget av jordbær blandet med litt melis og evt noen friske jordbær.
Lag i en stor bolle eller porsjonsformer. Pynt etter ønske.
Tips: Bytt gjerne ut denne yoghurten med en annen variant og du får en annen fromasj. Pynt med passende bær/frukter.
Her finner du mange flere deilige desserter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Kanelkrem til bær og frukt
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene og la sausen stå og trekke litt før servering. Smaker godt til fruktsalat og friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær.
En smakfull dessertkrem som smaker til det meste.
Her finner du mange oppskrifter til deilige desserter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Fruktsalat med kesam
Fremgangsmåte
- Rens og skjær frukten i små terninger.
- Bland Kesam med vaniljesukker og frukt.
- Smak til med honning.
Tips:
Til denne friske desserten kan du benytte det du måtte ha tilgjengelig av frukt og bær. Det er mye naturlig sødme i frukten, så du kan godt droppe ekstra søtning helt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
83 POENG
Enkel sjokolademousse
Fremgangsmåte
Visp eggeplommer og sukker hvitt og porøst. Rør i kaffen. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og Kesam i blandingen. Visp fløten til lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Is med bær
Fremgangsmåte
Ha bær, melis og kesam i en mikser.
Kjør til issørpe. Fyll i isformer eller plastboks. Sett i fryseren i 3 timer. Ta ut og form kuler eller server fra formene.
Tips:
Du kan bruke alle typer bær eller frukt.
NB! Isen tiner langsomt, så husk å ta den ut i god tid før servering.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Minuttis lever opp til navnet
Fremgangsmåte
- Ha ingrediensene i en blender og kjør til bærene er knust.
- Legg lagvis i dessertskåler med kesam og friske bær/frukt.
- Server med en gang.
Tips: Det er viktig at bærene er fryste når du blander dem med kesam, ellers blir det ikke is.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 346.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
85 POENG
Jordbærmousse à la tiramisu
Fremgangsmåte
Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem og vend inn kesam, jordbær og melis.
Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen. Dryss over revet mørk sjokolade og pynt med jordbær.
Vil du at kjeksen skal være sprø, serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.
Tips:
Spander en ekstra spiseskje med sitruslikør som du drypper over jordbærene om de er av det litt smakløse slaget.
Bruk gjerne rosa champagnekjeks i stedet for fingerkjeks i denne oppskriften
Slik lager du ladyfingers selv
Se våre oppskrifter på tiramisu
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG