Lette desserter på late dager

Om sommeren er det lett å leve - på alle måter. Med sol, lys og varme nyter vi aller helst det enkle og lette. Hva med å avslutte med noe søtt, noe friskt, - veldig godt og kanskje ikke for mektig? Her får du noen flotte oppskrifter på deilige sommerdesse
Redaksjonen
19 Juli 2004 - 08:00

Etter et herlig måltid, - eller kanskje bare en lett salat, smaker det godt med en dessert. Ellers er alle dager festdager om sommeren, vi koser oss med familie og venner. Dessert setter en gullkant på hviket måltid som helst.

Kesam gjør mange desserter friskere og bedre. Jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær, sitron, appelsin og sjokolade smaker bra sammen med den nye ferskosten Kesam. Et tips til kremelskere som vil spare litt kalorier; bytt halvparten av kremfløten med Kesam så blir det mindre kalorier.

Her får du noen forslag på lette, søte fristelser:

Jordbærfromasj

Jordbærfromasj

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Bland Kesam og yoghurt, visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland  dette med Kesam/yoghurtblandingen.

Hell vannet av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende vann, rør dette forsiktig i blandingen. Helles i porsjonsskåler eller bolle og settes kjølig noen timer før servering. Eller hell i store muffinsformer på stekebrett. Hvelves før servering.

Pynt med bærmos laget av jordbær blandet med litt melis og evt noen friske jordbær.

Lag i en stor bolle eller porsjonsformer. Pynt etter ønske.

Tips: Bytt gjerne ut denne yoghurten med en annen variant og du får en annen fromasj. Pynt med passende bær/frukter.

Her finner du mange flere deilige desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Kanelkrem til bær og frukt

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og la sausen stå og trekke litt før servering. Smaker godt til fruktsalat og friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær.

En smakfull dessertkrem som smaker til det meste.

Her finner du mange oppskrifter til deilige desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Fruktsalat med kesam

Fruktsalat med kesam

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær frukten i små terninger.
  2. Bland Kesam med vaniljesukker og frukt.
  3. Smak til med honning. 

Tips:
Til denne friske desserten kan du benytte det du måtte ha tilgjengelig av frukt og bær. Det er mye naturlig sødme i frukten, så du kan godt droppe ekstra søtning helt.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel sjokolademousse

Enkel sjokolademousse

Fremgangsmåte

Visp eggeplommer og sukker hvitt og porøst. Rør i kaffen. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og Kesam i blandingen. Visp fløten til lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Is med bær

Is med bær

Fremgangsmåte

Ha bær, melis og kesam i en mikser. 

Kjør til issørpe. Fyll i isformer eller plastboks. Sett i fryseren i 3 timer. Ta ut og form kuler eller server fra formene. 

Tips:
Du kan bruke alle typer bær eller frukt. 

NB! Isen tiner langsomt, så husk å ta den ut i god tid før servering.

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Minuttis lever opp til navnet

Minuttis lever opp til navnet

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene i en blender og kjør til bærene er knust.
  2. Legg lagvis i dessertskåler med kesam og friske bær/frukt.
  3. Server med en gang.

Tips: Det er viktig at bærene er fryste når du blander dem med kesam, ellers blir det ikke is.

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Jordbærmousse à la tiramisu

Jordbærmousse à la tiramisu

Fremgangsmåte

Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem og vend inn kesam, jordbær og melis.

Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen. Dryss over revet mørk sjokolade og pynt med jordbær.

Vil du at kjeksen skal være sprø, serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.

Tips:
Spander en ekstra spiseskje med sitruslikør som du drypper over jordbærene om de er av det litt smakløse slaget.

Bruk gjerne rosa champagnekjeks i stedet for fingerkjeks i denne oppskriften 

Slik lager du ladyfingers selv

Se våre oppskrifter på tiramisu 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her