Champagnekjeks:
- Ha eggeplommene og sukkeret i miksmasterbollen og visp mens du øker hastigheten gradvis i 5 til 6 minutter.
- Tilsett så 1 eggehvite og fortsett å piske i 2 minutter.
- Tilsett den røde konditorfargen og deretter den andre eggehviten og pisk igjen i 2 minutter.
- Hvis du synes deigen er for lys rosa, tilsett litt mer konditorfarge.
- Bland maisenna og bakepulver med hvetemelet og sikt det over eggedosisen. Vend forsiktig inn med en slikkepott for å få en jevn og homogen blanding.
- Fyll deigen i en sprøytepose utstyrt med en 10 mm glatt dyse, og sprøyt ut kjeksene jevnt på et silikondekket stekebrett.
- La tørke i 15 til 30 minutter.
- Forvarm i mellomtiden ovnen til 180 grader.
- Dryss over melis før steking i ca 12 minutter.
Oppbevar kjeksene tørt.
Champagnekjeks spises tradisjonelt ved å dyppe dem i champagne, men de kan også brukes i stedet for fingerkjeks i tiramisu.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig