Oppskrifter

Ovnsbakt reinsdyrfilet med to sauser

Her er oppskriften

Her er oppskriften

Redaksjonen
28 Desember 2016 - 10:43

 

Ovnsbakt reinsdyrfilet med to sauser

Ovnsbakt reinsdyrfilet med to sauser

Fremgangsmåte

Tyttebærsausen:

  1. Fres mire poix i smør til gyllenbrunt. Hell over kraften. La koke opp og skum av. Kok inn til halvparten gjenstår.
  2. Tilsett rødvin og tyttebær og la koke inn til ca 4 dl gjenstår. Sil sausen over i en ny kjele. Sett til side.
  3. Før servering kokes opp og smakes til med salt og pepper. Jevn eventuelt med litt maisenna som er pisket ut i litt vann.
  4. Solbærsausen:
  5. Gjør som over men tilsett solbær og portvin. Deretter er fremgangsmåten lik.
  6.  Alternativ saus:
  7. Hvis du ikke får tak i frosne solbær, men bare tyttebær, kan du lage en saus ved å bruke tyttebærsausoppskriften over og erstatte rødvinen med portvin.
  8.  Potetpølse:
  9. Riv de skrelte potetene grovt. Press vannet godt ut. Bland med persille.
  10. Fres potetene møre i smør i middels varm panne.
  11. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt.
  12.  Så langt kan du gjøre på forhånd.
  13. Når servering nærmer seg settes ovnen på 200 grader.
  14. Kjevle ut den tinte butterdeigen på melet bakebord til ca 2 med mer tykkelse.
  15. Legg potetblandingen oppå som en pølse og pensle med vispet eggeplomme langs deigkantene. Sett på papirkledd bakeplate.
  16. Pensle til slutt hele pølsen med vispet eggeplomme.
  17. Sett inn i den varme ovnen og stek i 10 minutter til pent brun.
  18. Ta ut av ovnen og la den kjølne litt før den skjæres i skiver.
  19.  Reinsdyrfileten:
  20. Rens fileten for hinner og fett. Brun den raskt i smør. Ta den opp og gni den inn med timian, salt og pepper.
  21. Legg den i en ildfast form og sett den i ovn som holder 200 grader. Stek i 8-10 minutter avhengig av tykkelse.
  22. Ta ut og la hvile minst 10 minutter før du skjærer i den.
  23.  Hvis det er lenge til den skal serveres, lar du den stå i romtemperatur og setter den inn i varm ovn i tre minutter når tiden nærmer seg.
  24. La den ligge noen minutter før du skjærer den opp.
  25. Sellerirotpuré:
  26. Skjær selleriroten i terninger. Kokes mør i vann.
  27. Hell av vannet og kjør til puré sammen med fløten i en food processor. Smak til med salt og pepper.
Arranger som følger:
Selleripuré i midten. Kjøttskivene oppå. Hell sausene i mønster rundt og server potetpølseskivene ved siden av. Hvis du ønsker mer grønnsaker, hvilket er å anbefale, damper du raskt broccoli eller små grønnsaker som neper, reddiker, minisquash som du serverer ved siden av, eventuelt legger under selleripuréen.
 
Tips:
Du kan også lage puré av søtpotet eller gresskar for mer fargespill.  

Sendt inn av Tor Morten Myrseth

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her