Ukens kake
Denne desserten blir ekstra populær på nyttårsfesten
Foto: (Dansukker.no)

Denne desserten blir ekstra populær på nyttårsfesten

Den har nemlig alle de elementene vi setter mest pris på, friske bær, kremet munnfølelse, karamell og brownie.
28 Desember 2023 - 12:00

Den kan doseres i små eller store porsjoner - noe som er en fordel om den er en del av en større eller mindre nyttårsmeny. Og elementene kan lages inntil en dag på forhånd, for så å settes sammen rett før festen starter.

Nyttårsdessert med sjokolade- og bringebærpannacotta

Nyttårsdessert med sjokolade- og bringebærpannacotta

Fremgangsmåte

  1. Lag bringebær- og sjokoladepannacottaen dagen før. Begynn med bringebærpannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.
  2. Varm opp bringebær og mos gjennom en finmasket sil, ta vare på saften. Kok opp fløten og sett den til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med bringebærsaften. Rør godt slik at gelatinarket smelter. 
  3. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.
  4. Lag sjokoladepannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.
  5. Hakk mørk og lys sjokolade. Kok opp fløte og sett kasserollen til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med sjokoladen. Rør til en glatt konsistens. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.
  6. Gjør klar brownien. Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
  7. Hakk sjokoladen. Smelt smøret, tilsett sjokoladen og rør til en jevn blanding. Tilsett sukker, kakao og salt og bland. Visp inn ett egg om gangen, og vend til slutt inn hvetemel. Rør til en jevn konsistens.
  8. Smør en bakeform på 10 x 15 cm, kle den med bakepapir og hell i røren. Stek midt i ovnen i ca. 20–23 minutter. Avkjøl.
  9. Kok karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.
  10. Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.
  11. Komponer desserten. Visp pannacottaene separat og hell dem i hver sin sprøytepose. Sprøyt ut pannacottaene på tallerkenene.
  12. Skjær brownien i mindre biter som du fordeler utover på tallerkenene. Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten åpning i tuppen, og sprøyt den ut.
  13. Strø over strøssel og bringebær.

Vi byr på manage andre deilige kaker du kan by på

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her