- Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek.
- Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk de i inn i små, skrå lommer i steken.
- Krydre steken med salt, pepper og rosmarin.
- Stikk et steketermometer i steken og legg lammelåret i en ildfast form.
- Sett steken i ovnen ved 175 °C. Steketid ca. 2 timer eller til steketermometeret viser ca. 65 °C.
- Hell over det kokende vannet når det gjenstår ca. en halv time av steketiden.
- Skrell og rens poteter og grønnsaker.
- Hakk hvitløk og skjær poteter og grønnsaker i grove biter.
- Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med salvie.
- Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er knapt møre.
- Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie, og la den hvile i ca. 15 minutter.
- Hell av kraft til sausen og ha grønnsakene over i den ildfaste formen.
- Stek på 200 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler og du lager sausen.
- Sausen:
- Kok opp kraften og hell i maisennajveningen under omrøring. La sausen koke opp på nytt og smak evt. til med salt og pepper.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam