Lammestek i form med grønnsaker og poteter
Foto: Istock

Lammestek i form med grønnsaker og poteter

Grønnsakene gir lammesteken ekstra god smak.

Fremgangsmåte

  1. Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek.
  2. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk de i inn i små, skrå lommer i steken.
  3. Krydre steken med salt, pepper og rosmarin.
  4. Stikk et steketermometer i steken og legg lammelåret i en ildfast form.
  5. Sett steken i ovnen ved 175 °C. Steketid ca. 2 timer eller til steketermometeret viser ca. 65 °C.
  6. Hell over det kokende vannet når det gjenstår ca. en halv time av steketiden.
  7. Skrell og rens poteter og grønnsaker.
  8. Hakk hvitløk og skjær poteter og grønnsaker i grove biter.
  9. Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med salvie.
  10. Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er knapt møre.
  11. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie, og la den hvile i ca. 15 minutter.
  12. Hell av kraft til sausen og ha grønnsakene over i den ildfaste formen.
  13. Stek på 200 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler og du lager sausen.
  14. Sausen:
  15. Kok opp kraften og hell i maisennajveningen under omrøring. La sausen koke opp på nytt og smak evt. til med salt og pepper.

Se våre andre oppskrifter på lammestek

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her