Om duchessepotetene er for mye arbeid, potensialet for heltestatus til tross, går det fint med kokte el moste poteter til denne retten. For her er det mer enn nok av smaker.
Dagens rett
Foto: (Matprat.no/Margaret de Lange)
Kalkunsesongen har akkurat startet, la deg friste av denne vrien
Kombinasjonen kalkun, laks og reker er spennende. Farsering høres kanskje krevende ut, men det er faktisk enkelt. Og sausen gjør du så heftig som du ønsker.
25 November 2023 - 00:00
Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus
Fremgangsmåte
- Laksefarse: Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse.
- La farsen stå kaldt i ca. ½ time.
- Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet.
- Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet.
- Pensle med smør, salt og pepper.
- Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 65 °C når fileten er ferdig stekt.
- La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.
- Duchessepoteter: Mos alle ingrediensene sammen.
- Fyll i en sprøytepose.
- Sprøyt potetroser på bakepapirikledd stekeplate.
- Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- Reke- og chilisaus: Rens rekene og finhakk løken.
- Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør.
- Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter.
- Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, kraft/buljong og sennep.
- Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.
- Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå