Start med fennikelen. Rens og skjær fennikelknollene i løvtynne skiver tversover. Kok dem i appelsinsaft/juice i ca. 10 minutter. Sil fra laken og ta vare på denne.
Appelsinsaus:
Mål opp appelsinlaken og bland den med halve mengden hvitvin. Kok blandingen inn til den har sirupskonsistens.
Rør inn små terninger av smør. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
Smak sausen til med salt og pepper og rør inn basilikum og et par dråper sitronsaft. Hold sausen forsiktig varm, gjerne i vannbad.
Fisken:
Kutt tynne skiver (escalope) av laksefileten (uten skinn) på følgende vis: skjær fra midtlinjen på laksefiletene halvt ned i fileten og ut mot sidene, pass på at fisken henger sammen i sidene.
Brett fisken ut til en tynn escalope. Dryss dem med salt og pepper og legg dem på smurt aluminiumsfolie på stekebrett.
Bak escalopene midt i ovnen på 160 grader i ca 4 minutter, eller til de har skiftet farge utenpå. Da er de samtidig passe kokt.
Legg escalopene på en seng av fennikel og med den friske smørsausen rundt. Til fisken kan du servere kokte poteter, eller godt brød og en frisk salat.
Flere fristende lakseretter finner du he
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev