Laksefilet med appelsinkokt fennikel
Foto: Alf Börjesson

Laksefilet med appelsinkokt fennikel

Fersk laksefilet også vakuumpakket, er en takknemlig råvare siden den har god holdbarhet. Her serverer vi den med appelsinkokt fennikel.

Fremgangsmåte

Start med fennikelen. Rens og skjær fennikelknollene i løvtynne skiver tversover. Kok dem i appelsinsaft/juice i ca. 10 minutter. Sil fra laken og ta vare på denne.

Appelsinsaus:
Mål opp appelsinlaken og bland den med halve mengden hvitvin. Kok blandingen inn til den har sirupskonsistens.
 

Rør inn små terninger av smør. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.

Smak sausen til med salt og pepper og rør inn basilikum og et par dråper sitronsaft. Hold sausen forsiktig varm, gjerne i vannbad.

Fisken:
Kutt tynne skiver (escalope) av laksefileten (uten skinn) på følgende vis: skjær fra midtlinjen på laksefiletene halvt ned i fileten og ut mot sidene, pass på at fisken henger sammen i sidene.
 

Brett fisken ut til en tynn escalope. Dryss dem med salt og pepper og legg dem på smurt aluminiumsfolie på stekebrett.

Bak escalopene midt i ovnen på 160 grader i ca 4 minutter, eller til de har skiftet farge utenpå. Da er de samtidig passe kokt.

Legg escalopene på en seng av fennikel og med den friske smørsausen rundt. Til fisken kan du servere kokte poteter, eller godt brød og en frisk salat.

Flere fristende lakseretter finner du he

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her