Noen skjønnhetskonkurranse vinner steinbiten neppe, men det kritthvite kjøttet skattes høyt.
Steinbiten har en fast og fin konsistens i tillegg som gjør at den er ypperlig å bruke i en hel rekke forskjellige retter da den holder formen fint.
Prøv en av disse andre oppskriftene med steinbit
Du finner som regel steinbiten som fileter, enten fersk eller fryst. Er den fryst, husk å tine den i kjøleskapet.
Vær ekstra påpasselig med å spørre etter fangstdato når du kjøper steinbit. Gammel steinbit er
Visstnok 20 til 25 år. Og den kan bli opptil 20 kilo tung og 1,3 meter lang. Det kraftige bittet gjør at dette ikke er noe å få på kroken for amatører.
Steinbitsesongen er absolutt hele året. Derfor er den en hyppig gjest i fiskedisken. Det aller meste av steinbiten som du finner i butikken er vill, men på Helgelandskysten drives det med oppdrett av flekksteinbit.
Les hele den spennende historien her