Parmesangratinert steinbit med bakte små tomater og tomatvinagrette
Foto: Eva Brænd

Parmesangratinert steinbit med bakte små tomater og tomatvinagrette

Fremgangsmåte

Del fisken opp i stykker a 200 g og legg dem i saltlaken i 15 minutter. Skyll av med vann og la de renne godt av seg på et håndkle.

Fisken bakes i ovnen på varmluft ved 150 grader i 8 minutter. Legg på gratineringmiksen og gratiner i ovn med grill til det blir en gyllen skorpe.

Gratinering:
Kok inn fløten til halvparten og rør inn den revne parmesanen. Rør til parmesanen har løst seg opp.
 
Ovnsbakte små tomater:
Skjær et kryss i toppen på tomatene.

Sett tomatene i en ildfast form, dryss over den hakkede løken, hvitløk, fenikkel, sjalottløk salt, pepper, fenikkel, og korianderfrø.

Hell over olje og bak i på varmluft i ovnen på 150 grader til tomatene begynner å bli myke. Trekk av skinnet, og sil av litt av oljen til anretning.

Tips: Dersom du ikke har en varmluftsovn, kan du øke varmen til 175 grader med over- og undervarme.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Kjetil Gundersen ved Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her