Gelato lages med melk og fløte, mens iskrem på våre breddegrader bruker for det meste bare fløte. Det er en veldig generell regel, men forklarer også hvorfor gelato føles litt lettere. Med frukt blir den enda lettere. Og du får lyst på mer. Lag derfor dobbel porsjon når du er i gang for den holder seg fint i fryseren.
Ukens kake
Jordbærgelato
Foto: (Dansukker.no)
Lag iskrem med jordbær som i Italia
Gelato er litt mer kremet og kompakt enn vanlig iskrem. Med jordbær blir den ekstra sommerlig og deilig.
Aase E. Jacobsen
29 Juni 2023 - 10:00
Jordbærgelato
Fremgangsmåte
- Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.
- Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle.
- Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.
- Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.
- Fyll oppvaskkummen med isvann.
- Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt.
- Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.
- Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen.
- Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.
- Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.
- Uten iskremmaskin: Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut gelatoen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. La stå i fryseren i 4–5 timer.
Her finner du mange oppskrifter med iskrem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå