- Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.
- Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle.
- Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.
- Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.
- Fyll oppvaskkummen med isvann.
- Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt.
- Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.
- Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen.
- Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.
- Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.
- Uten iskremmaskin: Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut gelatoen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. La stå i fryseren i 4–5 timer.
Her finner du mange oppskrifter med iskrem