Ukens kake

Rabarbra- og jordbærostekake

Planlegger du kakebordet til 17. mai? Med denne får du også ryddet i fryseren
Foto: (Dansukker.no)

Planlegger du kakebordet til 17. mai? Med denne får du også ryddet i fryseren

En lekker ostekake med enten årets friske jordbær og rabarbra eller det du har i fryseren.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2023 - 10:00

Hvem har ikke rabarbra fra i fjor i fryseren og kanskje sågar jordbær? Ikke la dem gå til spille, men bruk dem i en oppskrift som denne. Kanskje er du derimot så heldig at årets rabarbraskudd er så store at de kan høstes allerede? Ja da er jeg ikke i tvil om hva jeg ville gjort. Må du ty til butikkens importjordbær, er det ingen krise, for de gjøre en fin jobb i en kompott som denne. Husk et dryss med melis over importbærene som skal brukes til pynt, da blir de søtere.

Rabarbra- og jordbærostekake

Rabarbra- og jordbærostekake

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
  2. Kakebunn: Knus Digestive-kjeksene. 
  3. Bland med smør og demerarasukker
  4. Trykk inn i en form, ca. 20 cm i diameter med avtagbar bunn.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.
  6. Ostefyll: Visp sammen alle ingrediensene utenom kremfløten til fyllet, til en jevn blanding.
  7. Tilsett krem og visp luftig.
  8. Legg på digestivebunnen og sett i kjøleskap.
  9. Rabarbra- og jordbærkompott: La rabarbrabitene og jordbærene småkoke til de er myke.
  10. Tilsett syltesukker og kok i ca. 4 minutter.
  11. Fjern fra platen og bland til en jevn masse.
  12. Hell kompotten over ostekaken og sett i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.
  13. Pynt med friske jordbær.

Her finner du flere deilige ostekaker

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her