Hvem har ikke rabarbra fra i fjor i fryseren og kanskje sågar jordbær? Ikke la dem gå til spille, men bruk dem i en oppskrift som denne. Kanskje er du derimot så heldig at årets rabarbraskudd er så store at de kan høstes allerede? Ja da er jeg ikke i tvil om hva jeg ville gjort. Må du ty til butikkens importjordbær, er det ingen krise, for de gjøre en fin jobb i en kompott som denne. Husk et dryss med melis over importbærene som skal brukes til pynt, da blir de søtere.
Ukens kake
Rabarbra- og jordbærostekake
Foto: (Dansukker.no)
Planlegger du kakebordet til 17. mai? Med denne får du også ryddet i fryseren
En lekker ostekake med enten årets friske jordbær og rabarbra eller det du har i fryseren.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2023 - 10:00
Rabarbra- og jordbærostekake
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
- Kakebunn: Knus Digestive-kjeksene.
- Bland med smør og demerarasukker
- Trykk inn i en form, ca. 20 cm i diameter med avtagbar bunn.
- Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.
- Ostefyll: Visp sammen alle ingrediensene utenom kremfløten til fyllet, til en jevn blanding.
- Tilsett krem og visp luftig.
- Legg på digestivebunnen og sett i kjøleskap.
- Rabarbra- og jordbærkompott: La rabarbrabitene og jordbærene småkoke til de er myke.
- Tilsett syltesukker og kok i ca. 4 minutter.
- Fjern fra platen og bland til en jevn masse.
- Hell kompotten over ostekaken og sett i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.
- Pynt med friske jordbær.
Her finner du flere deilige ostekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå