- Skyll fiskestykkene og tørk dem med kjøkkenpapir.
- Dryss pepper på begge sider.
- Legg dem i en grunn bolle og hell over fiskesaus og sukker.
- Vend på fisken, slik at marinaden dekker, og la den trekke i ca. 10 minutter.
- Varm oljen i en leirgryte som tar 5 dl.
- Ha i hvitløk og sjalottløk og fres i 1-2 minutter under omrøring til det begynner å bli gyllent.
- Skru opp til sterk varme, ta fiskestykkene opp av marinaden og ta vare på væsken.
- Legg fiskestykkene i den varme leirgryten eller pannen og svi dem raskt på begge sider.
- Tilsett karamellsaus, marinade og vårløk.
- Skru ned til middels varme, legg på lokk og la fisken småkoke i 8 minutter.
- Se etter om fisken er ferdig. Hvis den er det, legger du den på en tallerken. Hvis ikke, kan du la den være i kokekaret mens du koker inn sausen.
- Skru opp til sterk varme, og la det fosskoke til sausen er redusert til halvparten. Når sausen er blitt tykk, legger du fisken tilbake til den er gjennomvarm.
- Server steinbiten rett fra leirgryten, eller legg den på et fat. Server straks med kokt ris.
Tips: Retten kan også serveres som delerett eller som del av et større måltid.
Flere deilige fiskegryter du kan lage