Ukens drink
Slik lager du Roar Hildonens Kyoto
Foto: (yasindmrblk)

Slik lager du Roar Hildonens Kyoto

Denne drinken er kalt opp etter Kyoto-avtalen, den første forpliktende miljøavtalen. Hvor målene ennå ikke er nådd. Drinken derimot er like etterspurt i dag og er barnestor Roar Hildonens desidert mest populære drink.
06 Oktober 2023 - 12:00

Det er selvsagt en stor risiko å kalle opp en drink etter noe som kunne blitt en fiasko. Mange mener jo at siden forpliktelsene i den første avtalen vedtatt i Kyoto i 1997 (Cop3) ikke etterleves, i Norge kjøpes det eksempelvis kvoter for å nå målene om kutt, så er den ikke en suksess. Men om man ikke hadde kommet videre for 25 år siden, ville situasjonen trolig vært enda verre i dag?

Kyoto har uansett vært en suksess for Roar Hildonen i hans 40 år lange karriere. I den nylig lanserte drinkboka hvor han oppsummerer sine erfaringer bak baren, er den en av hans fire favoritter. Her forteller han om inspirasjonen til drinken - som var den friske opplevelsen av en seiltur i uvær og det han hadde for hånden da mannskapet var trygt i havn. Det var blant annet Monin Pasjonsfruktsirup som også kan lages selv. 

Her er oppskriften på hjemmelaget pasjonsfruktsirup

Resultatet er en drink som er forfriskende uten å være for syrlig, sødmefylt uten å være for søt - en type drink svært mange gjester etterspør og liker, som Roar Hildonen beskrev drinken da den ble gjort tilgjengelig for gjestene i 2000.

Kyoto drinkoppskrift

Kyoto drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll håndshakeren med isbiter og ha i alle ingrediensene unntatt sodaen.
  2. Shake kraftig i ca 6-8 sekunder.
  3. Hell drinken usilt over i et stort longdrinkglass slik at isbitene og myntebladene også blir med.
  4. Fyll opp drinken med soda og rør forsiktig om.
  5. Pynt med en sitronbåt og evt mer mynte.

Her er oppskriften på hjemmelaget pasjonsfruktsirup

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Roar Hildonen,To Rom og Kjøkken, Trondheim

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her