Oppbevar skjellene kjølig og mørkt - tildekket, men ikke lukket i plast, for de må kunne puste.
Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.
- Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.
- Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
- Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks.
- Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker.
- Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Tips: Majones eller aioli og pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt.
Se alt det andre du kan lage med blåskjell