Kylling i gitter er en klassisk britisk rett. For å få til det fine gitteret, brukes en såkalt gitterrulle som fås kjøpt hos kjøkkenutstyrspesialister. Men du kan klare deg uten, det blir bare ikke like pent. Du kan selvsagt droppe gitteret, men det har en fin effekt siden fuktighet slipper ut gjennom hullene under stekingen og osten smelter inn og blir sprøstekt i åpningene. Så ikke helt bortkastet med andre ord.
Dagens rett
Foto: (JamieRogers1)
Når du gjør dette med kyllingen, blir den uimotståelig
Det er mye lettere enn det kanskje ser ut som. Har du en gitterrulle, blir det ekstra lett.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2024 - 00:00
Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus
Fremgangsmåte
- Dryss kyllingfiletene med salt og pepper.
- Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side.
- Avkjøl filetene.
- Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse og del dem i to.
- Legg en kyllingfilet på hver butterdeigleivhalvpart og dekk med ost eller kyllinglevermousse.
- Lag gittermønster på de resterende butterdeigleivhalvpartene og legg dem forsiktig oppå de respektive halvdelene.
- Klem butterdeigen sammen i kantene med en gaffel eller fingrene og lim sammen med sammenpisket egg.
- Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen.
- Madeirasaus .
- Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
- Tilsett tomatpuré. Rør godt sammen.
- Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp.
- Tilsett soyasaus.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter før den siles.
- Smak til med salt og pepper
- Visp inn smør rett før servering.
- Om den er for tynn kan du piske inn litt maizenna i litt av sausen og spe med dette til ønsket tykkelse.
- Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Basisutvalget85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå