Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus
Foto: JamieRogers1

Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus

Hva du pakker inn fileten i under butterdeigen, kan varieres nærmest i det uendelige. Apéritif foreslår kyllinglevermousse som alternativ smakstilsetning til ost. Det gir retten en langt kraftigere karakter.

Fremgangsmåte

  1. Dryss kyllingfiletene med salt og pepper.
  2. Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side.
  3. Avkjøl filetene.
  4. Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse og del dem i to.
  5. Legg en kyllingfilet på hver butterdeigleivhalvpart og dekk med ost eller kyllinglevermousse.
  6. Lag gittermønster på de resterende butterdeigleivhalvpartene og legg dem forsiktig oppå de respektive halvdelene.
  7. Klem butterdeigen sammen i kantene med en gaffel eller fingrene og lim sammen med sammenpisket egg.
  8. Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen.
  9. Madeirasaus .
  10. Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
  11. Tilsett tomatpuré. Rør godt sammen.
  12. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp.
  13. Tilsett soyasaus.
  14. La sausen småkoke i ca. 10 minutter før den siles.
  15. Smak til med salt og pepper
  16. Visp inn smør rett før servering.
  17. Om den er for tynn kan du piske inn litt maizenna i litt av sausen og spe med dette til ønsket tykkelse.
  18. Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her