- Dryss kyllingfiletene med salt og pepper.
- Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side.
- Avkjøl filetene.
- Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse og del dem i to.
- Legg en kyllingfilet på hver butterdeigleivhalvpart og dekk med ost eller kyllinglevermousse.
- Lag gittermønster på de resterende butterdeigleivhalvpartene og legg dem forsiktig oppå de respektive halvdelene.
- Klem butterdeigen sammen i kantene med en gaffel eller fingrene og lim sammen med sammenpisket egg.
- Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen.
- Madeirasaus .
- Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
- Tilsett tomatpuré. Rør godt sammen.
- Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp.
- Tilsett soyasaus.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter før den siles.
- Smak til med salt og pepper
- Visp inn smør rett før servering.
- Om den er for tynn kan du piske inn litt maizenna i litt av sausen og spe med dette til ønsket tykkelse.
- Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.