Dagens rett

Fylt indrefilet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus
Foto: (zeleno)

Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Indrefilet er i seg selv luksus, og når du får to sauser å velge mellom, blir det den reneste luksus. Kanskje lager du begge - og inviterer flere på middag?
30 Juli 2022 - 00:00

Å steke en hel filet er selve definisjonen på at det er fest og selskapeligheter. Det er nesten med ærbødighet vi tilbereder maten på denne måten. Av frykt for å ødelegge en så edel råvare.

For filetstykket skal ha et minimum av tilberedning for å bevare mest mulig av mørheten. Derfor bruker vi steketermometer, for å unngå oversteking.

Og ikke minst må du la "pakken" hvile tilstrekkelig etter steking slik at kjøttsaften ikke renner ut. 

Med to sauser som tilbehør trenger du bare poteter i tillegg. Hent inspirasjonen til hva du kan gjøre med potetene her

Fylt indrefilet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Fylt indrefilet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Fremgangsmåte

Fylt indrefilet bakt inn i spekeskinke:

  1. Gni fileten inn med salt og pepper.
  2. Del den i to på langs og smør kremosten utover.
  3. Rull den sammen.
  4. Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.
  5. Legg fileten i en form og pensle med oljen.
  6. Sett steketermometer inn i kjøttet og stek fileten på 175° C til termometeret viser ca. 58° C. Da er kjøttet rosa inni.
  7. La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver.

Grønn saus:

  1. Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en foodprocessor.
  2. Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet.
  3. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.

Sherrysaus:

  1. Fres finhakket sjalottløk gyllen.
  2. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad.
  3. Kok den inn til halvparten.
  4. Sil kraften og visp inn maisennamel (utrørt i litt vann) og crème fraîche.
  5. Rør inn smøret.
  6. Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.

Fordel sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Eller server den ved siden av. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til.

Her finner du mange deilige retter med indrefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her