Den trenger riktignok sin time for å bli ferdig. På plussiden er at du får brukt opp eventuelle overskudd av egg etter påsken. Rett skal være rett, du blir sittende igjen med en del eggehviter, men de kan du bruke til en av disse oppskriftene.
Ukens kake
Kremet sitronpai
Foto: (Dansukker.no)
Kombinasjonen av sitron og pai er garantert suksess
Og spesielt når fyllet er så kremet og lekkert som i denne enkle oppskriften.
Aase E. Jacobsen
13 April 2023 - 10:00
Kremet sitronpai
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 °C.
- Bland mel og de andre ingrediensene til paiskallet i en kjøkkenmaskin til en fast, jevn deig.
- Trykk ut deigen i en paiform med avtakbar bunn, 24–27 cm i diameter, og forstek den i ovnen i ca. 20 minutter.
- Visp sammen egg, eggeplommer og sukker, tilsett kremfløten og til slutt sitronjuice og -skall.
- Ha fyllet i paiskallet, og stek i ca. 30–35 minutter.
- Avkjøles helt, gjerne i kjøleskapet slik at fyllet setter seg.
- Sikt over melis før servering.
Flere deilige fruktige paier som du kan bake
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå