Sitron er den råvaren jeg liker aller best å ha i kaker. Den syrlige smaken sammen med sødmen fra sukkeret gir en deilig kombinasjon.
Den sprø bunnen og den myke kremen i disse sitrontertene er en av mine favorittkombinasjoner.
Fantastisk aroma
Selvsagt kan sitron brukes i mange andre kaker.
Prøv en av disse fristende kakeoppskriftene
Når du kjøper sitronen i butikken og lukter på den, lukter den lite. Den kan være sprøytet med middel du absolutt ikke vil ha i maten din. Setter du tennene i sitronskallet, vil du kjenne at den er litt bitter i skallet.
Hvordan får du bort bitterheten? Kok opp en god mengde med vann. Legg dine sitroner i en bolle. Hell kokende vann over sitronene og hell vannet bort rett etterpå. Gjør dette to ganger. Kjenn den intense og rene duften av sitron spre seg på kjøkkenet.
Noen fakta om sitroner
- I dag dyrkes sitroner i stor grad i landene rundt Middelhavet og California.
- Sitrontreet blir 3-6 meter høyt.
- Treet blomstrer året rundt, og derfor kan vi kjøpe sitron også året rundt.
- Sitronen skal være blank og ikke ha tegn til brune eller bløte flekker. Den bør være ca 4,5 cm i diameter.
- Et godt kvalitetstegn er at fruktene er tunge i forhold til sin størrelse.
- Oppbevar frukten på kjøkkenbenken.
- Du får ca 60 ml saft ut av en sitron og ca 1 ts ( 6 gram) skall hvis du rasper den.
- Kjøp gjerne de som er minst. De har mest smak og er de saftigste.
- Det er ingenting som er så deilig som terter fylt med sitronkrem og toppet med fløyelsmyk marengs.
- Lag dem gjerne noen dager i forveien og frys dem ned. De tåler det veldig godt.
TIPS: Lag dobbelt porsjon av sitronkremen og bruk dette som smaksetter i kremer eller i kaker. Se flere kokketips