Burgund er ikke bare kjent for sine viner, men også sin solbærlikør, Crème de Cassis. Miksen av denne likøren og lokal hvitvin av druen aligoté ble visstnok kreert av Dijons mangeårige borgermester, Canon Delix Kir.
Her kan du lese historien om kir
Og her kan du lese om denne veldig tradisjonsrike men ikke like kjente burgundervinen aligoté
Ved å bytte ut hvitvinen med champagne eller musserende fra Burgund, får du en Kir Royal.
Og ved å erstatte solbærlikøren med en annen likør som bjørnebærlikør, som ratafia som er likør fra Champagne, eller en av de eksperimentelle likørene til disse to kvinnene, får du et helt annet smaksuttrykk.
Kanskje har du sågar laget likør selv, ja da trenger du bare en tørr hvitvin eller musserende vin, så er du i gang.
Men du kan fint plukke med likør fra polet - utvalget er stort.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev