Drikke
Klar for oktoberfest

Klar for oktoberfest

Oktoberfesten passer best å ta på byen. Her er listen over serveringssteder som serverer det ekte oktoberølet.
Aase E. Jacobsen
02 Oktober 2012 - 10:15

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

 
Paulaner er «hoffleverandør» til Münchens oktoberfest i fornøyelsesparken Wiesn som er verdens største folkefest. Seks millioner besøkende og sju millioner liter øl gikk det med i 2010. Så populær er den at hver tredje besøkende har vært der minst åtte ganger i løpet av de to ukene festen pågår. Men det er ikke bare lokalbefolkningen som kommer, Münchens oktoberfest er en turistmagnet av dimensjoner. I år er datoene 22. september til 7. oktober.

I tre av teltene er det Paulaners oktoberfestøl som serveres og det i de velkjente store litersseidelene. Dette ølet er i motsetning til det man vanligvis drikker i Münchens mange biergärten, ikke hveteøl, men en lager. Men ingen vandig og lett sådan, derimot et potent lagerøl med 6 prosent alkohol og tydelig maltpreg.

Oktoberfestølet er komponert for mer enn å bare helles ned, men også kunne følge tradisjonelle oktoberfestretter som hendln (kylling), schweinshaxen (svinesteik), semmelknödel («raspeball») og selvsagt prätzel (salt kringle).

Paulaner Oktoberfest Bier må du på byen for å smake, og det er vel bare rett og rimelig, det blir liksom ikke særlig schwung over oktoberfesten hjemme i stua.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="servering">Her får du Paulaner Oktoberfest Bier

Det blir ellers mye ekstra mye fokus på øl i Oslo den kommende uka. Både Oslo Ølfestival på Aker Brygge og Vulkan Ølfestival finner sted samtidig. Sistnevnte er den aller første aktiviteten på byens nye mateldorado, nemlig Mathallen.

Oslo Ølfestival

Vulkan Ølfestival

Men Paulaner Hefe-Weissbier (34054), Paulaners klassiske hveteøl med gjærrester, kan du uten problem nyte på hjemmebane. Det er både et leskende hveteøl, og et hveteøl med mye karakter. Hvilket gjør at det egner seg til en lang rekke matretter, svin er perfekt, men også smaksrik hvit fisk.
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Her får du servert Paulaner Oktoberfest Bier:

Oslo

• Nichol & Son
• Cafe Laundromat
• Revolver
• Den Gamle Major
• Colonel Mustard
• The Crossroad Club
• Amundsen Bryggeri & Spiseri
• Peoples
• Sørmarka
• Big Horn Aker Brygge
• The Scotsman
• Bonanza
• Skyggesiden Bar
• Akersberget

Nittedal

• Hagan Cafe

Jessheim

• Hydranten

Halden

• Absolute Bar

Hamar

• Docile Kontor & Pub
• The Irishman

Stryn

• Nye Stryn Vertshus
• Isehaug Kafeteria
• Basecamp Stryn

Andøy

• Breiflabben

Kristiansand

• Kick Malt & Bar

Gjøvik

• Spill Chaplin

Tofte

• Smalangen Pub

Elverum

• Soundgarden Pub

Lørenskog

• Tapas Tapas

Lillestrøm

• Klimt

Tromsø

• Blå Rock

Levanger

• Oskars Bardrift

Trondheim

• Cafe Dublin
• Den Gode Nabo

Skorovatn

• Skorovas Mat

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her