Imponerende
Aller mektigst er Indslev Hvede Bock (94099) som et hveteøl brygget med mer malt og derfor har høyere alkohol enn andre hveteøl. Denne holder 8 prosent, men bærer dem veldig godt.
Et svært riktig øl som trenger mat av samme kaliber, gjerne langtidsstekt kjøtt med en del fett. Den flotte syrestrukturen i ølet renser godt opp. Den store kompleksiteten i ølet kommer best til uttrykk etter å ha stått litt i glasset, så pass på å bruke glass med stor klokke.
Indslev Sort Hvede (94098) er enda mørkere, men ikke fullt så kraftig. Det er av typen stout, men siden det er brygget med halvparten hvetemalt som gir en noe bløtere karakter enn andre stoutøl.
Velg riktig glass
Men med 6,5 prosent er det langt kraftigere og fastere i stilen enn det ølet mange forbinder med stout, nemlig Guinness. Det har ikke den samme kompleksiteten som hvetebokken, og trives bedre i ett høyere og litt smalere glass. Dermed kommer det kremete skummet bedre til sin rett.
Deres Indslev Pale Ale (94097)er et svært godt brygget øl, elegant med fine hvetetoner og et godt humlepreg. Et svært anvendelig øl som er et ordspill på I(ndslev)PA, men skiller seg fra andre i denne kategorien gjennom dominansen av hvetemalt.
Mer humle
Sammenlignet med Svane Hvede er IPA naturlig nok mer humlepreget med Amarillo og Hallertauer Perle som bitterhumler og Hallertauer Saphir og Cascade som aromahumler.
Svane Hvede (95089) er Indslevs «bread’ n butter»-øl. Et i sannhet «dejlig» hveteøl, leskende og friskt med mye hvetepreg, som finnes i både 50 cl og 33 cl. Oppskriften har bryggmesteren Stefan Peter Stadler tatt med seg fra Bayern hvor han fikk sin bryggeutdannelse.
Gårdsbryggeri
Som så mange andre bryggerier på Fyn i Danmark, har Indslev lange tradisjoner, men var stengt i mange år. I 2005 børstet Anders Busse Rasmussen støv av familiens gamle bryggeri som oldefarens bror hadde åpnet i 1897.
Fortsatt bor familien på og driver gården som ligger ved siden av bryggeriet. Kan vi gjette på at de dyrker hvete også?