Kirsebærpai vil for min del heretter for alltid være forbundet med julen. Jeg visste like før jul i fjor at jeg skulle være med i Hele Norge baker. Samtidig fikk jeg vite at en av oppgavene var å lage min beste fruktpai.
Min absolutte favorittsmak for paifyllet er kirsebær selv om bærene ikke akkurat er i sesong nå. Men de finnes i frossen utgave i butikken.
Fikk skryt
I fjor på denne tiden bakte jeg seks forskjellige kirsebærpaier, løp til naboer og kjente for å la dem teste smaken. Til slutt bestemte jeg meg for å lage denne oppskriften jeg deler med deg i dag.
Jeg vant episoden hvor pai og terter var tema og fikk veldig mye skryt fra mesterkonditor og programleder Pascal Dupuy for smaken.
Kirsebær og marsipan
Det aller viktigste å huske på når du lager pai, er å steke den lenge nok. Ingen liker pai som er slapp og som ikke kan skjæres eller som bare flyter utover.
Kirsebær og marsipan er også en vellykket kombinasjon.
Andre oppskrifter med marsipan
Har du ennå ikke bestemt hva du skal lage til dessert gjennom hele julen, lover jeg deg at om du lager denne, vil det bli suksess.
TIPS 1: Kjevle ut paideig og alle andre tertedeiger på et bakepapir. Snur du papiret, kan du legge bunnen rett ned i formen uten å ødelegge deigen. Se flere kokketips
TIPS 2: Denne paien passer også veldig godt sammen med vaniljeis. Se flere kokketips