Ukens drink

Fiery mule

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken

Det er ikke hvilken som helst vodka som er brukt, derimot Norwegian Mood med smak av norsk bjørk som nå er i basisutvalget.
05 Mai 2023 - 12:00

Det er kanskje litt slemt å snakke om bjørkevodka nå som "alle" sliter med pollenallergi. Men jeg har aldri hørt om at noen har fått reaksjon på denne - allergenene er nok i stor grad dempet gjennom den høye temperaturen under destillasjonen. Dessuten er det bjørkeblader som er brukt, ikke raklene hvor pollenet sitter. 

Sannsynligheten er derfor minimal for at noen skal reagere på Norwegian Mood Birch Vodka som er å finne i de 60 største polutsalgene fra nå.

Det er imidlertid ikke bare bjørk som gir smak til denne unike vodkaen. Også mjødurt og hylleblomst bidrar med fylde og aroma. 

Denne vodkaen er så smaksrik at den fint kan nytes alene, men også at den tåler så kraftige smakselementer som i denne ekstra fyrige taken på en mule. 

Fiery mule drinkoppskrift

Fiery mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med is.
  2. Hell over vodka, sirup og ferskpresset sitronsaft.
  3. Fyll opp med ingefærøl og rør.
  4. Pynt med rød chili.

Fiery sirup:  

  1. Kok opp vann og sukker, rør til sukkeret er oppløst.
  2. Ha oppi fryste mangobiter, oppkuttede røde chilier og ferskraspet ingefær.
  3. La trekke på lav varme i ca. 30 min.
  4. Avkjøl og hell gjennom en sil over i en rengjort flaske med tett kork.

Tips: Hvis mye væske fordamper, kan dumed fordel helle oppi litt mer vann mot slutten.

Råvare:
Norwegian Mood Birch Vodka

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her