Carpaccio av gravet kveite med lune tomater og småsalat
Fremgangsmåte
- Gravet kveite:
La kveitefileten ligge med sukker, salt og litt timian i ett døgn. - Lune tomater og småsalat:
Bak tomatene i ovn på 150 grader til skinnet sprekker (ca 8-10 min). - Bland forskjellig typer småbladet salat.
Bland forskjellig typer småbladet salat.
Skjær kveitefileten i tynne skiver og legg utover på tallerkener.
Legg tomatene oppå sammen med salaten og sorte oliven. Dryss litt olivenolje over.
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG
Norsk Kongekrabbe på avocadoterte med lun fennikel
Fremgangsmåte
Kjør avokadoen på foodprosessor sammen med limejuice, limeskall, koriander, brent chili, hvitløk og smak til med salt og pepper. Monter med olivenolje.
Rens kongekrabben. Stek de tykkeste delene i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne steikes også med. De tynneste delene av klørne kuttes i tynne skiver, mens de tykkeste delene kuttes i tjukke skiver.
Pak choyen sauteres lett i en panne med litt olje og et hvitløksfedd. Legges opp sammen med de tynne klørne og toppes med finkuttet fennikel og eple marinert i sitron.
Epleskum lages ved å sautere sjalottløk. Ha på eplejuice, reduser til halvparten. Tilsett fløte, kok opp og smak til med sitron og salt og montere med litt smør. Skummes ved servering og has over krabbesalaten.
Koriander kjøres i blender til en fin pure sammen med olje. Pureen kokes opp og siles.
Soyaen bør marineres med chili, ingefær, lime og koriander over natten.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 168.00 kr Basisutvalg, kategori 386 POENG
Norsk Kongekrabberisoni med safran
Fremgangsmåte
Rens kongekrabben. Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne stekes også med.
Den tynne delen av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
Ha finhakket estragon og revet sitronskall over på slutten sammen med smør. Skjær piquillos (veldig aromatisk variant av paprika) i ringer og stek den i pannen.
Kok risonien (pasta som ser ut som ris) i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene på slutten. Server med opprevet kokt kongekrabbeskulder i risonien og legg resten av krabben på toppen.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Asiatisk hot pot med kveite
Fremgangsmåte
- Grovhakk og knus alt krydderet sammen.
- Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.
- Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.
- Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.
- Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.
Se flere lekre fiskesupper her
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG