Kandidat 5: Geir Skeie

Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
Redaksjonen
16 Februar 2006 - 16:20

Deltaker nr. 5: Geir Skeie
Født: 1980
Arbeidssted: Skarsnuten Hotell
Fagbrev som kokk i 2000

Geir sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite er en veldig god fisk, spesielt til steking da den har en del fett. Kveitefettet er supert, og bør beholdes ved steiking og posjering, da det gir god smak og saftighet til fisken. Det er viktig å ikke steke kveiten for mye, da den fort blir tørr.

Norsk Kongekrabbe er en super råvare som er enkel å jobbe med og gir mye mat. Den kan friteres, stekes, kokes og bakes. Serveres varm eller kald, og den tåler en del krydder.

Carpaccio av gravet kveite med lune tomater og småsalat

Carpaccio av gravet kveite med lune tomater og småsalat

Fremgangsmåte

  1. Gravet kveite:
    La kveitefileten ligge med sukker, salt og litt timian i ett døgn.
  2. Lune tomater og småsalat:
    Bak tomatene i ovn på 150 grader til skinnet sprekker (ca 8-10 min).
  3. Bland forskjellig typer småbladet salat.

Bland forskjellig typer småbladet salat.

Skjær kveitefileten i tynne skiver og legg utover på tallerkener.

Legg tomatene oppå sammen med salaten og sorte oliven. Dryss litt olivenolje over.

Feststemte oppskrifter med kveite

Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Geir Skeie

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Norsk Kongekrabbe på avocadoterte med lun fennikel

Norsk Kongekrabbe på avocadoterte med lun fennikel

Fremgangsmåte

Kjør avokadoen på foodprosessor sammen med limejuice, limeskall, koriander, brent chili, hvitløk og smak til med salt og pepper. Monter med olivenolje.

Rens kongekrabben. Stek de tykkeste delene i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne steikes også med. De tynneste delene av klørne kuttes i tynne skiver, mens de tykkeste delene kuttes i tjukke skiver.

Pak choyen sauteres lett i en panne med litt olje og et hvitløksfedd. Legges opp sammen med de tynne klørne og toppes med finkuttet fennikel og eple marinert i sitron.

Epleskum lages ved å sautere sjalottløk. Ha på eplejuice, reduser til halvparten. Tilsett fløte, kok opp og smak til med sitron og salt og montere med litt smør. Skummes ved servering og has over krabbesalaten.

Koriander kjøres i blender til en fin pure sammen med olje. Pureen kokes opp og siles.

Soyaen bør marineres med chili, ingefær, lime og koriander over natten.

Flere oppskrifter med kongekrabbe .

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Geir Skeie,bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Norsk Kongekrabberisoni med safran

Norsk Kongekrabberisoni med safran

Fremgangsmåte

Rens kongekrabben. Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne stekes også med.

Den tynne delen av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.

Ha finhakket estragon og revet sitronskall over på slutten sammen med smør. Skjær piquillos (veldig aromatisk variant av paprika) i ringer og stek den i pannen.

Kok risonien (pasta som ser ut som ris) i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene på slutten. Server med opprevet kokt kongekrabbeskulder i risonien og legg resten av krabben på toppen.

Flere oppskrifter med kongekrabbe .

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Geir Skeie,bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Asiatisk hot pot med kveite

Asiatisk hot pot med kveite

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk og knus alt krydderet sammen.
  2. Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.
  3. Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.
  4. Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.
  5. Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.

Se flere lekre fiskesupper her

Feststemte oppskrifter med kveite

Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Geir Skeie

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her