Kandidat 1: Kari Innerå

Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
Redaksjonen
14 Februar 2006 - 19:27

Deltaker nr. 1: Kari Innerå
Født: 1982
Arbeidssted: Gastronomisk Institutt
Fagbrev som kokk i 2002

Kari sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite er en meget anvendelig og eksklusiv råvare.
Norsk Kongekrabben er flott å jobbe med fordi den tåler mye smak.
 
 

Bakt kveite med agurksalat

Bakt kveite med agurksalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær kveitefileten i 4 servingsstykker.
  2. Del grønnsakene i pene biter og kok dem møre i saltet vann.
  3. Skrell agurken og del den i skiver på langs.
  4. Bland eddik, sukker og olje og mariner agurken i noen minutter mens du baker fisken.
  5. Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i stekeovn i 8 - 10 minutter ved 100 grader.
  6. Legg opp de lune grønnsakene på agurkskivene og legg kveiten ved siden av.
  7. Drypp litt god olivenolje over fisken og tallerkenen, og drypp noen dråper ekstra god balsamico rundt.

Sendt inn av Kari Innerå

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Norsk kongekrabbe med fennikel

Norsk kongekrabbe med fennikel

Fremgangsmåte

Kok blomkålen i melk. Kjør til en glatt puré.

Skjær små terninger av fennikel og kok dem møre i lettsaltet vann.

Vend renset krabbekjøtt fra "skulder" inn i puréen sammen med fennikelterninger, revet sitronskall og gressløk.

Smak til med salt og pepper.

Kok lasagneplatene. Legg platene på brett og legg krabbefyll mellom hvert lag. Skjær lasagnen i 4 like deler.

Varm lasagnen 8 minutter ved 120 grader rett før servering.

Stek krabbeklørne i stekepanne med olje og smør.

Flere oppskrifter med kongekrabbe .

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kari Innerå,bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Norsk Kveite caprese

Norsk Kveite caprese

Fremgangsmåte

Skold alle tomatene og dryss dem med en blanding av sukker og salt. Bak hvitløken i solsikkeolje i 30 minutter ved 180 grader. Bak tomatene ved 100 grader i ca 1 ½ time.
Del kveitefileten i serveringsstykker og stek dem i panne på middels varme ca 1 ½ minutt på hver side. La fisken hvile litt før servering. Legg opp salat av tomatene, hvitløken og frisk basilikum.
 

Sendt inn av Kari Innerå, bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Norsk kongekrabbe & mangokuber

Norsk kongekrabbe & mangokuber

Fremgangsmåte

Bruk en mandolin/japansk kutter/slicer og skjær mangoene i tynne skiver.
Skjær deretter skivene i remser på 1 x 8 cm. Legg to og to skiver over hverandre i et kryss.

Stek renset kongekrabbe i en panne på middels varme. Dryss over litt salt og pepper. Skjær krabben i terninger som passer midt i krysset av mangsostrimlene. Brett opp sidene slik at du får en liten kube. Legg litt lakserogn på toppen av hver kube.

Server som en liten appertiser eller forrett.

Sendt inn av Kari Innerå,bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her