Bakt kveite med agurksalat
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefileten i 4 servingsstykker.
- Del grønnsakene i pene biter og kok dem møre i saltet vann.
- Skrell agurken og del den i skiver på langs.
- Bland eddik, sukker og olje og mariner agurken i noen minutter mens du baker fisken.
- Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i stekeovn i 8 - 10 minutter ved 100 grader.
- Legg opp de lune grønnsakene på agurkskivene og legg kveiten ved siden av.
- Drypp litt god olivenolje over fisken og tallerkenen, og drypp noen dråper ekstra god balsamico rundt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Norsk kongekrabbe med fennikel
Fremgangsmåte
Kok blomkålen i melk. Kjør til en glatt puré.
Skjær små terninger av fennikel og kok dem møre i lettsaltet vann.
Vend renset krabbekjøtt fra "skulder" inn i puréen sammen med fennikelterninger, revet sitronskall og gressløk.
Smak til med salt og pepper.
Kok lasagneplatene. Legg platene på brett og legg krabbefyll mellom hvert lag. Skjær lasagnen i 4 like deler.
Varm lasagnen 8 minutter ved 120 grader rett før servering.
Stek krabbeklørne i stekepanne med olje og smør.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
Norsk Kveite caprese
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Norsk kongekrabbe & mangokuber
Fremgangsmåte
Stek renset kongekrabbe i en panne på middels varme. Dryss over litt salt og pepper. Skjær krabben i terninger som passer midt i krysset av mangsostrimlene. Brett opp sidene slik at du får en liten kube. Legg litt lakserogn på toppen av hver kube.
Server som en liten appertiser eller forrett.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG