Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas
Fremgangsmåte
- Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.
- Sursøt rødkål til juletapas:
Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør. Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær. - Surkål til juletapas:
Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett. Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Flere oppskrifter med skinkestek får du her
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
82 POENG
Julepølser og medisterkaker til juletapas
Fremgangsmåte
- Medisterpølser og medisterkaker stekes i panna. Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.
- Skrell gulrøtter, kålrot og poteter og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter).
- Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grønnsakene til de er gylne.
- Legg opp medisterpølser, medisterkaker og grønnsaker som en varmrett.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Slik lager du enkelt dine egne medisterkaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 699.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 252.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas
Fremgangsmåte
- Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.
- Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
- Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Fenalår til juletapas
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt, skallet skal sitte på. Kok potetene knapt møre i vann.
- Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne.
- Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
Anrett fenalåret på porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød til.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Bruschetta med lammerull
Fremgangsmåte
Rist baguettskiver i stekepanne eller ovn til de blir gylne og sprø.
Del hvitløken i to og gni over baguettskivene. Drypp over olivenolje.
Legg på en litt tykk skive lammerull, og topp med paprikasalat og en tynn skive mango.
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1199.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 999.50 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Slik lager du paprikasalat
Fremgangsmåte
- Del paprikaen i fire og vend i olivenolje. Bakes møre på 250 ºC, gjerne under grillelement. De skal bli nesten brent.
- Forvell brekkbønnene i 2 minutter i kokende vann.
- Flå skinnet av paprikaen.
- Del i strimler og bland dem sammen med kokte brekkbønner, paprikapulver, salt og pepper, olje og hakket persille.
Tips:
Det er lettere å ta skinnet av paprikaen hvis du dekker formen med aliminiumsfolie eller plastfilm etter steking. La det ligge i ca. 10 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Vaniljekesam-sitronkrem med bringebær
Fremgangsmåte
Bløtlegg gelatin i kald vann i 5 minutter. Del sitronen og klem ut juicen. Kok den opp og trekk kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme juicen. Pisk juicen ned i eggeplommene.
Visp kremfløten til lett krem. Vend kesamen ned i eggeblandingen med en visp. Vend tilslutt inn kremen med en slikkepott. Sett til avkjøling til den stivner (Ca 3 timer).
Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs. Vend mandelmelet inn i marengsen med en slikkepott. Vend også inn noen dråper konditorfarge hvis du velger å bruke det istedenfor kakao.
Bruk en sprøytepose og sprøyt topper som er 2 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett stekeovnen på 170 ºC.
La mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem i 15-20 minutter.
La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG