Juleøl med 7 % eller mer 2007


Redaksjonen
08 November 2007 - 14:16

I den sterkeste kategorien finner vi både øl til de kraftigste julerettene samt til desserten. Så god som årets Julebokk fra Ringnes har den knapt vært før.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Juleøl med 7,0 % eller mer

(94p)
Ringnes Julebokk 2007
Ringnes Bryggeri
Norge
32650 Ringnes - kr 29,90 (33cl)
Tilleggsutvalg
Ringnes
Farge og duft: Svart. Meget rik og sammensatt duft med flotte frukttoner, sjokolade, krydder, kaffe, malt, lær.
Smak: Overraskende friskt anslag, følger duften, svært rik med nydelig sødme fine delikate bittertoner utover, sitter utrlogi lenge. (2007)
Mat: Desserter med mørk sjokolade, peiskos, alternativ til portvin.
Vurdering: Et komplett øl, som best nytes i små mengder. 94 p (2007)
Alkoholinnhold: 9,9% vol.
Bestill her:
÷ (90p)
Nøgne Ø God Jul 2007
Nøgne Ø, det kompromissløse ølbryggeri
Norge
46791 VSD - kr 63,50 (50cl)
Bestillingsutvalg
Nøgne Ø
Farge og duft: Nesten svart. Nydelig rik og vinøs duft med innslag av malt, kaffe, lær.
Smak: Svært fyldig anslag, god fruktighet og sødme, masse gode bittertoner utover, sitter veldig lenge. (2007)
Mat: Salt eller røykt julemat, også kraftig vilt.
Vurdering: Et stort og rikt juleøl som trenger kraftig matfølge. 90 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Bestill her:
÷ (90p)
Berentsens Jule-Avec 2007
Berentsens Brygghus
Norge
49834 VSD - kr 44,00 (33cl)
Tilleggsutvalg
Egersund Mineralvandfabrik
Farge og duft: Tett mørkbrun. Svært rik duft med mokka, kaffe, røyk, fiken, kjøtt, sjokolade og malt.
Smak: Stor sødme i anslaget, mykt deilig skum, god syre og følger duften rent aromamessig, fyldig og lang ettersmak. (2007)
Mat: Peiskos, ost, desserter med mørk sjokolade.
Vurdering: Åpner seg mer og mer i glasset. 90 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Bestill her:
+ (88p)
Nissefar 2007
Haandbryggeriet
Norge
44785 Aass Bryggeri - kr 59,00 (50cl)
Bestillingsutvalg
Haandbryggeriet
Farge og duft: Mørkbrun. Stor rik duft med mye søt frukt, kakao, krydder og gode malttoner.
Smak: Rikt fyldig anslag, mye bittersjokolade og mokka i midten, fin syre, veldig god bitterhet som sitter godt og lenge. (2007)
Mat: Røykt pinnekjøtt.
Vurdering: Et stor og rikt juleøl med mye sødme som må balanseres med kraftige aromaer i maten. 88 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Bestill her:
+ (87p)
Delirium Christmas 2007
NV Huyghe Brouwerij
Belgia
43716 Vectura - kr 90,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Rødbrun. Veldig god duft med søtlige kryddertoner, malt, smør, frukt, kjøtt og korn.
Smak: Rikt anslag, en del sødme, godt skum, god syre og bitterhet, lett sødme i finishen. (2007)
Mat: Peiskos, krydret eller røykt julemat.
Vurdering: Et sødmefylt øl som er best godt avkjølt. 87 p (2007)
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Bestill her:
(86p)
Regal Christmas 2007
Brasserie du Bocq
Belgia
41564 Vectura - kr 86,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. God fruktig og blomsterpreget duft med innslag av sitrus, krydder, tørket fiken, svisker og sjokolade.
Smak: Fyldig anslag, godt skum, mye sødme i retning vørterøl, en del lakristoner, bra syre, middels bitterhet. (2007)
Mat: Røykt eller salt mat.
Vurdering: Et godt om enn litt vel sødmefylt juleøl som trolig trenger å ligge litt før det nytes. 86 p (2007)
Alkoholinnhold: 8,1% vol.
Bestill her:
(86p)
N'ice Chouffe
Achouffe Brewery
Belgia
56671 Vectura - kr 100,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk rød. Svært vinøs søtlige duft med innslag av plommekompott, roser og tropisk frukt.
Smak: Godt skum i starten, krydret, parfymert og sødmefylt, nyansert, fin bitterhet, lang ettersmak. (2007)
Mat: Fruktterte.
Vurdering: Et spesielt og sødmefylt juleøl som må serveres godt avkjølt. 86 p (2007)
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Bestill her:
(85p)
Corsendonk Christmas Beer 2007
NV Brewery Keersmackers
Belgia
43707 Vectura - kr 101,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. Kraftig malt og kaffeduft.
Smak: Sødmefylt anslag, følger duften, godt skum, noe bitterhet. (2007)
Mat: Røykt, salt eller sterkt krydret mat.
Vurdering: Et rikt juleøl som hadde vunnet på noe større friskhet. 85 p (2007)
Alkoholinnhold: 8,5% vol.
Bestill her:
(84p)
Thy Økologisk Juleren
Thisted Bryghus
Danmark
56849 Vectura - kr 45,50 (33cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gyllen. Masse smørbukk og litt sitrus i duften.
Smak: Fint skum, god syrlighet, litt spesielle aromaer, lette bittertoner i finishen. (2007)
Mat: Eplekake md is.
Vurdering: Et lite julete men godt laget øl. 84 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,9% vol.
Bestill her:
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her